Dolar

32,4961

Euro

34,5796

Altın

2.476,42

Bist

9.573,29

Isvec Disisleri Bakani Wallstrom Tiflis'te

Isvec Disisleri Bakani Wallstrom Tiflis'te

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 20:41:51

Isvec Disisleri Bakani Wallstrom Tiflis'te
İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Walström, Tiflis temasları kapsamında Gürcü mevkitaşi Mikheil Janelidze'yle bir araya geldi. Toplantıda iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi,Gürcistan'da İsveç yatırımlarının artması, Gürcistan'ın Avrupa Birliği (AB) ve NATO'yle entegrasyon süreci ile Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya sorunları görüşüldü.

Düzenlenen ortak basın toplantısında Janelidze, İsveçli mevkidaşına Tiflis'i son bir yılda iki kez ziyaret ettiği ve ülkesine verdiği destek için teşekkür etti.

Gürcistan'ın AB ve NATO ile entegrasyonu sürecine değinen Janelidze, ülkenin toprak bütünlüğü sorunlarına rağmen Avrupa ile entegrasyonda daha hızlı ilerleyebileceklerine inandığını ifade etti.

Janelidze, şunları kaydetti:

"Bizim için çok hassas bir konu olan işgal altındaki topraklarımıza yönelik Rusya'nın yasa dışı eylemlerine ve bu bölgedeki sorunlara da değindik. Uluslararası toplumunun desteği bu eylemleri önleyecek ve Gürcistan'ın Avrupa-Atlantik entegrasyonuna katkıda bulunacak bir mekanizmadır."

İşveç Dışişleri Bakanı Wallström de Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine ve AB ve NATO ile entegrasyonuna destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya'nın ayrılıkçı hükümetlerinin Rusya ile yasa dışı bağlantılarına değinen Wallström Rusya'nın geçen yıl sözde hükümetlerle imzaladığı ittifak ve ortaklık anlaşmalarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

Wallström, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Başbakan Giorgi Kvirikaşvili ve Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili ile de bir araya gelecek.


Haber Ara