Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

“İstikbalimiz için her şey hükümsüz kalır”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin teşkilat konuşmasında verdiği önemli mesajlar arasında Suriye’ye yönelik açıklamalar da var.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-20 16:56:39

“İstikbalimiz için her şey hükümsüz kalır”

İttifak, diplomasi ya da ticaretin Türkiye'nin istikbali söz konusu olduğunda önemini yitireceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'ye oynanan oyunları da eleştirdi.

 

Erdoğan; “Bize dost olarak görünenlerin PKK ile, PYD ile YPG'yi ve Suriye Demokratik Güçleri olarak belirlenen bir isim ki onu yine değiştirdiler, kurulmuş veya kurulacak tüm örgütlerin aynı yapı olduklarını çok iyi bildikleri halde, dost görünenler bize yalan söylüyorlar. Suriye ve Irak haritasındaki güçlerin dağılımına bakan herkes oynanan oyunun amacını açıkça görecektir. Hangi ülkenin silahları PKK'da var, hangi ülkenin silahları DEAŞ'ta var biz bunları biliyoruz” dedi.

 

“BÖLGEDE GÜÇ GÖSTERİSİ YAPANLAR İŞİ BİTİNCE ÇEKİP GİDECEK”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bugün bölgede güç gösterisi yapan herkes işi bittiğinde çekip gidecek ama biz bundan sonra da coğrafyamızda kalacağız. Sınırda terör yapıları ile uzun ve kanlı mücadeleyi veren Türkiye'dir. Bizim için mesele beka meselesidir. Hiç kimse kusura bakmasın. Bekamız söz konusu olduğunda gözümüz hiç kimseyi görmez, görmeyecektir. İttifakmış, diplomasiymiş, ticaretmiş. İstikbalimizin söz konusu olduğu yerde bunların hepsi hükmünü yitirir” diye konuştu.

 

Haber Ara