Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

İşte yeni hükümet sözcüsü!

Başbakan Yardımcılarından Numan Kurtulmuş, yeni görevi hükümet sözcüsü olarak belirlendi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 06:11:02

İşte yeni hükümet sözcüsü!

Ülkeyi 1 Kasım'daki seçime götürecek geçici hükümette yer alan başbakan yardımcılarının görevleri de belli oldu. Numan Kurtulmuş hükümet sözcüsü olurken, Tuğrul Türkeş'in MGK kararlarının uygulanması ve izlenmesinde, Akdoğan'ın ise TBMM ile ilişkiler ile TRT ve AA'dan sorumlu olacağı belirtildi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Geçici Seçim Hükümeti'nde yer alan başbakan yardımcılarının görev dağılımları belirlendi. Görev dağılımına ilişkin Başbakanlık genelgesi Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

Genelgeye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MGK Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, TOKİ Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı'ndan sorumlu olacak. Başbakan yardımcılarından Yalçın Akdoğan, TBMM ile ilişkiler ve Kamu Diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı TAŞ Genel Müdürlüğü, RTÜK, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği kuruluşlarından sorumlu.

ARINÇ'IN YERİNE

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; bir önceki hükümetin sözcülüğünü yapan Bülent Arınç'ın yerine hükümet sözcülüğü görevine getirildi. Kurtulmuş'un diğer sorumluluk alanları ise isan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon, Vakıflar Genel Müdürlüğü, TİKA, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye-İnsan Hakları Kurumu.

EKONOMİNİN PATRONU

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise ekonomik konularda genel koordinasyonunu sağlayacak. Yılmaz, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası, Türkiye İhracat Kredi Bankası, Vakıflar Bankası genel müdürlükleri, SPK ve BDDK'dan sorumlu olacak.

MGK'DAN SORUMLU

Davutoğlu'nun teklifini kabul ederek muhalefetin oyununu bozan Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş ise Danıştay ile ilişkiler, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri ve Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndan sorumlu.

Haber Ara