Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

İşte İhvan'ın 'kıyam' çağrısı

Mısır'da İhvan'ın ayaklanma çağrısında bulunduğu iddialarından sonra İhvan'dan açıklama geldi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 03:36:24

İşte İhvan'ın 'kıyam' çağrısı

Mısır'ın başkenti Kahire'de bugün en az 13 kişinin ölümüne neden olan katliam sonrasında Müslüman Kardeşler'den ayaklanma çağrısı yaptığı iddia edilmişti. Habere göre; İhvan, ülke genelindeki destekçilerine hitaben yayınladığı mesajda, "Ülke genelinde rejimin kalelerini yıkın" denilmişti.

İşte İhvan'ın o açıklamasının tam metni:

"Sina'da Mısır askerleri silahlı militanlar tarafından katledilmeyken onlara ciddi bir karşılık vermeyen Mısır Ordusu, Müslüman Kardeşler liderlerine ve Müslüman Kardeşlerin çeşitli komitelerinde çalışan üyelerine suikast düzenledi. Katledilenler, şehit ve tutuklu ailelerine; psikolojik ve hukuki destekten sorumlu komitelerin mensuplarıydı. (Katledilenler arasında darbe rejiminin daha önce tutukladığı ve gözaltına altına aldığı kişiler de bulunuyor)

Müslüman Kardeşlerine liderlerine yönelik suikastlar, artık baskılara karşı zulme uğrayanların öfkesini kontrol etmeyi imkansız hale getirmiştir ve Abdulfettah Sisi rejiminin suçları mücadeleyi yeni bir boyuta taşıyacaktır. Hiç kimse aileleri idam ve infaz edilirken evinde beklemeyecektir.

Öte yandan vurgulamalıyız ki şehitlerimiz, hain darbe komutanına bağlı suçlu milisler tarafından, evlerinde herhangi bir soruşturma ya da gözaltı olmaksızın soğukkanlılıkla katledilmiştir. Bütün bunlar göstermektedir ki Mısır, bir mafya devletine dönüştürülmektedir.

Müslüman kardeşler, Sina ve diğer bölgelerdeki cinayetlerini tümünü kınadı. Ancak işlenen bu cinayetlerden ve suçlardan tamamen Abdulfettah Sisi ve çetesi sorumludur.

Bu suikastlarla birlikte Mısır'ın en onurlu adamların şehit düştüğüne şahit olduk. Abdulfettah Muhammed İbrahim, mahkumların ve şehitlerin ailelerine destek veren komitenin başındaydı. Nasır El Hafi ise hem milletvekiliydi hem de Hukuk Komitesi'nin başındaydı. Bu suikastler ve diğer yöneticilere yönelik saldırılar durumu oldukça tehlikeli bir noktaya itmekte ve şiddetin dozunu yükseltmektedir. Müslüman Kardeşler Hareketi olarak, Mısır'ın içerisine çekildiği bu kriz ortamına karşı dünyaya sorumluluklarını hatırlatmak istiyoruz.

Suçlu Sisi'nin emrindeki faşist yargı düzeni ve toplu infazlar kaderin akışını durduramayacak, evlerinde katledilen onurlu vatansever insanların pak kanları katillerinin laneti olacaktır.

Vatanımızın her yanında, dürüst insanlara karşı yürütülen adaletsizliklere, baskılara ve onurlu insanlara karşı suikastlara karşı koymak için ciddi bir çaba göstermeliyiz.

Mısır'ın onurlu halkına...

Zalim, yapapileceğinin en kötüsünü yaptı.

Şimdi, vatanınız, hayatınız ve çocuklarınız için ayağa kalkın ve isyan edin.

Katil, şimdi vatana karşı en büyük ve en korkunç katliama başladı. Kalkın ve bu rezil katili vatanınızdan kovun. Adaletsizliğin ve zulmün kalelerini yıkın. Mısır'ı geri alın.

Allah şehitlerimize rahmet etsin.

Zafer devrimcilerindir.

Müslüman Kardeşler"

Haber Ara