Dolar

32,3111

Euro

35,1439

Altın

2.281,12

Bist

8.806,72

İşte Final Four'un oynanacağı salon

THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'i 19-22 Mayıs'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 15:18:49

İşte Final Four'un oynanacağı salon
THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'i 19-22 Mayıs'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenen törende, Avrupa Ligi Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Dörtlü Final'in İstanbul'da yapılması için resmi anlaşmayı imzaladı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.

KILIÇ: "TEKRAR İSTANBUL'DA YAPILIYOR OLMASI GERÇEKTEN ÖNEMLİ BİR UNSUR"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'nin sportif altyapısını, dünya arenasına taşıyacak olan en önemli unsurlardan birisi Avrupa Ligi'dir" diyerek şunları söyledi:

"Özellikle ülkemizin dört bir yanında inşa etmiş olduğumuz ve yapmaya devam ettiğimiz fiziki altyapının, dünya ülkeleri arasında sayılı bir noktaya ulaştığını söyleyebiliriz. Fakat fiziki altyapının inşası yeterli değil. Bunun içerisinde sportif faaliyetleri en iyi şekilde yerine getirebilecek, rekabeti en iyi şekilde yapabilecek sporcularımızın yetişmesi ve olması gerekiyor. Türkiye'nin sportif altyapısını, dünya arenasına taşıyacak olan en önemli unsurlardan birisi Avrupa Ligi'dir. Avrupa Ligi Dörtlü Final'inin tekrar İstanbul'da yapılıyor olması gerçekten önemli bir unsur. Türkiye olarak ortaya koymuş olduğumuz çalışmalarla dünyada çok farklı bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bunu görmek istemeyenler olabilir. Maalesef görmek istemeyenler arasında ülkemizdeki bazı kişiler de oluyor. İşte bu organizasyonlarla beraber herkes bunu görmüş olacak."

"HER VATANDAŞ DEMOKRASİSİNE, ÜLKESİNE, MİLLETİNE VE BAYRAĞINA SAHİP ÇIKTI"

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Bakan Kılıç, Türkiye'nin bütün dünyaya demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün millet tarafından nasıl korunabileceğinin ve korunması gerektiğinin en güzel örneğini verdiğini dile getirdi. Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her bir vatandaş, demokrasisine, ülkesine, milletine ve bayrağına sahip çıktı. Bu ileride dünyaya anlatılabilecek en büyük destanlardan birisidir. Bunun nasıl başarıldığını da en iyi anlatanlardan birisi de THY olmuştur. THY tüm uçuşlarında Türkiye'nin bu olağanüstü döneminde yaşanılanların görsellerle anlatılmış halini, tüm misafirlerine gösterdi. Bu hizmetten dolayı THY'ye teşekkür ediyorum" dedi.

"EN İYİ OYNAYAN BİZİM TAKIMLARIMIZDAN BİRİ OLUR İNŞALLAH"

Bakan Akif Çağatay Kılıç, kupanın Türk takımlarında kalmasını dileyerek, "Gelecek olan taraftarlar İstanbul'un, Türkiye'nin güzelliklerini görecekler. Türkiye'nin gücünün ne olduğunu bu tip organizasyonlarla ortaya koyuyoruz. Burada takımlarımıza da büyük görevler düşüyor. Tabii ki sportmenlik, centilmenlik olacak ve en iyi olan kazanacak. Ben de 'İnşallah en iyi oynayan bizim takımlarımızdan biri olur' diyorum. Burada tarafsızlığımı kenara koymak durumundayım" diye konuştu.

YAYMAN: "TÜRK TURİZMİ GERÇEKTEN SESSİZ BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise yaptığı açıklamada, "Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak son üç yıldır bu turnuvanın önemli paydaşlarından birisiyiz. Bu iş birliğinin ülkemizin tanıtımı açısından oldukça başarılı olması nedeniyle 2016-2017 sezonunda da faaliyetlerimizi birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah mayıs ayında büyük bir şenlik ve şölen havasında bu başarılı organizasyonu gerçekleştireceğiz. Türk turizmi gerçekten sessiz bir devrim gerçekleştirmiştir. Türkiye, dünyada en çok turist gelen 6. ülkedir. Gelir bakımından dünyada 12. sıradadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize gösterdiği Cumhuriyetimizin 100. yılında, yani 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedefimizi inşallah bu başarılı organizasyonlarla gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: "BU FAALİYETİN BURADA YAPILMASINDAN DOLAYI MEMNUNUZ"

İstanbul Valisi Vasip Şahin da, organizasyonun, İstanbul'da düzenlenecek olmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Biz valilik olarak her türlü imkanlarımızla bu müsabakaların en güzel şekilde yapılması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu organizasyon aynı zamanda tüm coğrafyanın ve ülkemizin barışına da hizmet edecektir. Bu yönüyle de bu faaliyetin burada yapılmasından dolayı memnunuz. İnşallah bütün takımlar centilmence müsabakalarını yapacak" açıklamasında bulundu.

TOPBAŞ: "HAZIRLIKLARA HEMEN BAŞLADIK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, Dörtlü Final organizasyonun İstanbul için çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bu organizasyonunun üçüncü kez İstanbul'da yapılacak olması bir başka güzellik. Bir yönetici olarak İstanbul'un spor ve kültür başkenti olmasını, her anlamda odak şehir olmasını hayal ettik. Adım adım buraya gelmekteyiz. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi başkanlığı döneminde başlattığı yürüyüşü biz devam ettirmekteyiz. THY burada her türlü fedakarlığı ortaya koymakta. İstanbul'u çok ciddi bir ev sahipliği süreci beklemekte. Hazırlıklarımıza hemen başladık. Hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

BERTOMEU: "AVRUPA'NIN EN İYİ BASKETBOLUNU SUNMAK İSTİYORUZ"

Avrupa Ligi Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu, "2017 Dörtlü Final'inin İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak olmasından gurur duyuyoruz" diyerek, şunları söyledi:

"Avrupa Ligi en iyi takımların birbirleriyle mücadele edeceği tarihi bir sezonu yaşayacak. THY ile çalışarak Türkiye'deki taraftarlara Avrupa'nın en iyi basketbolunu sunmak istiyoruz. Bu sene 4 Türk takımı Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. Bu da Dörtlü Final'i, neden burada düzenleyeceğimizi gösteriyor. Mükemmel bir ortam ve taraftar topluluğu var. Burada bütün zamanlarından en iyi Dörtlü Final'ini sunmak istiyoruz. Ayrıca müsabakalar dışında şehirde taraftarların güzel zaman geçirebileceği çok sayıda etkinlik planlıyoruz"

AYCI: "AVRUPA'NIN EN BAŞARILI BASKETBOL ORGANİZASYONU BU ORGANİZASYONDUR"

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı da, Türkiye'de basketbola olan ilginin üst seviyede olduğunu söyledi. Aycı, "Ülkemizde çok ciddi anlamda yatırım yapan takımların olduğu, Avrupa'nın en değerli koçlarının ve oyuncularının yer aldığı, Avrupa ve dünyanın en önemli liglerinden birine sahibiz. Türk basketbolunun bugün geldiği nokta takdire şayandır. Geçen yıl Berlin'de yapılan Dörtlü Final'de tribünlerdeki Fenerbahçe seyircisinden aldığım enerji, Türk basketbolseverlerin bize gönderdikleri mesajlardaki talepleri, basketbol camiamızın bu konudaki ciddi arzusu dolayısıyla değerli dostum Jordi'den organizasyonun burada yapılmasını kendisinden istemiştim. 'Kurallarımız var." demişti. Ben de 'O kurallar yerine gelir, birlikte şu ana kadarki en güzel Dörtlü Final'i İstanbul'da organize ederiz.' demiştim. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız ve tüm paydaşlarla yaptığımız görüşmelerde olumlu bir neticeye gelip, Avrupa Ligi yönetimini ikna ettik. Avrupa'nın en başarılı basketbol organizasyonu bu organizasyondur. Biz de son 6 yıldır Avrupa'nın en iyi hava yolu seçiliyoruz. Dünyada en çok noktaya uçan hava yolu şirketiyiz. Dörtlü Final 19-22 Mayıs'ta yapılacak. 19 Mayıs da bizim için çok anlamlı bir tarih. Dilerim bu tarih bize uğur getirir ve güzel bir organizasyon olur. Türkiye'de 60 maç oynanacak. Bu önemli uluslararası iş birliğiyle dünyadaki basketbolseverlerin gözü ve kulağı İstanbul'da olacak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün zamanların en Dörtlü Final'ini İstanbul'da yapmak üzere buluşalım" açıklamasında bulundu.

Haber Ara