Dolar

32,5217

Euro

34,7884

Altın

2.421,43

Bist

9.712,14

İstanbul Valisi Şahin, yabancı misyon temsilcileriyle buluştu

İstanbul Valisi Şahin, yabancı misyon temsilcileriyle buluştu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 00:57:27

İstanbul Valisi Şahin, yabancı misyon temsilcileriyle buluştu
İstanbul Valisi Vasip Şahin, özünde terörün coğrafyası, ülkesi, dini, dili olmadığını belirterek, "Terör, insanlığın ortak sorunudur ve çözüme iş birliği ile ulaşmamız mümkündür" dedi.

Yenikapı Mevlevihanesi'nde, "Mevlana'yı anma etkinliği" programında yabancı misyon temsilcileriyle bir araya gelen Şahin, konuşmasında Mevlana ve Mevlevilik kültürünü anlattı.

Vali Şahin, Mevleviliğin, Mevlana Celalettin Rumi'nin oğlu Bahaddin Veled tarafından Mevlana'nın öğretileri ve düşünceleri temelinde kurulmuş bir tasavvuf geleneği ve okulu olduğunu hatırlatarak, Mevlana'nın Anadolu'yu ilim, sevgi ve aşkla buluşturduğunu ifade etti.

Konuşmasının ardından yabancı misyon temsilcilerinin sorularını cevaplayan Vali Şahin, İstanbul'da güvenlikle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Şahin, kentte terör örgütlerine yönelik etkin istihbarat çalışmaları yaptıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Coğrafyamız dolayısıyla terörle mücadele halindeyiz. Özünde, terörün coğrafyası, ülkesi, dini, dili yoktur. Terör, insanlığın ortak sorunudur ve çözüme iş birliği ile ulaşmamız mümkündür. İstanbul'da terör olaylarını engellemek için yoğun istihbari ve operasyonel çalışmalarımız bulunmaktadır. PKK, DHKP/C, MLKP ve DAEŞ gibi özellikle yabancı misafirlerimize saldırma ihtimali olan bu terör örgütlerini kontrol altına almak için etkin çalışmalar yapıyoruz. Aldığımız bu tedbirler sayesinde halkımızın ve sizlerin güvenli yaşam sürmenizi de mutlulukla izliyoruz."

Soru cevap bölümünün ardından yapılan sema gösterisiyle etkinlik son buldu.

Haber Ara