Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Bakırköy Pazar Yeri'nde işçi ve emekçilerin de katılımıyla coşkulu bir şekilde, bayram havası içinde kutlandığını bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-01 18:35:18

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması

Valilikten yapılan açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün bayram havasında ve huzur içinde kutlanması için sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların yapmış oldukları başvuru neticesinde Bakırköy Pazar Yeri'nde kutlanmasının kararlaştırıldığı anımsatılırken, bu amaçla Valilikçe il genelinde yaklaşık 24 bin 500 emniyet personeli ve yeterli sayıda araç-gereçle en üst düzeyde tedbir alındığı ifade edildi.

Etkinlikler çerçevesinde bu sabah saatlerinden itibaren birçok sivil toplum kuruluşunun, sendika ve siyasi parti temsilcilerinin Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenklerini sundukları belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öğleden sonra ise Bakırköy Pazar Yeri'nde işçi ve emekçi kardeşlerimizin de katılımıyla coşkulu bir şekilde, bayram havası içinde kutlanmıştır. Ancak 1 Mayıs kutlamalarını bahane ederek, halkımızın huzur ve güvenini bozmak isteyen bazı illegal gruplar Taksim Meydanı çevresi başta olmak üzere ilimiz genelinde yasa dışı gösteri ve yürüyüş yapmak istemişlerdir. Bu gruplara yönelik yapılan müdahale, üst aramaları ve kontroller neticesinde saat 17.30 itibarıyla 207 kişi gözaltına alınmış ve bu kişilerle birlikte 40 molotofkokteyli, 17 el yapımı patlayıcı, 176 havai fişek, 7 maske, 1 çift eldiven, 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda yasa dışı bez-afiş-pankart ele geçirilmiştir.

Ayrıca sabah saatlerinde toplumsal olaylara müdahale aracının manevra yaparken yol açtığı kaza sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu elim kaza sonucu vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının huzur ve güven içinde geçmesi için özveriyle çalışan emniyet kuvvetlerimize, alınan tedbirlere yönelik göstermiş oldukları hassasiyet, olgunluk ve destekten dolayı başta işçi ve emekçi kardeşlerimize, sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, alınan tedbirlere sağduyu ve hassasiyetle riayet eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara