Dolar

32,3397

Euro

35,1175

Altın

2.311,98

Bist

9.079,97

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 20:10:31

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü
Başbakan Binali Yıldırım, "Şimdi bizi tökezletmek isteyen, birliğimize, kardeşliğimize kastedenlere karşı, dimdik durmanın zamanıdır. Yeniden fetih ruhu ile şahlanmanın, hizmeti ülkenin her köşesine götürmenin zamanıdır." dedi.

Yıldırım, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Fetih Şöleni"ndeki konuşmasında, şimdi yeniden fetih ruhuyla ayağa kalkmanın zamanı olduğunu belirterek, "Dünya lideri, memleket sevdalısı, cumhurun başı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile kenetlenerek, bir ve bütün olarak tarih yazma zamanıdır." ifadesini kullandı.

Dünya masumlarına, fetih ruhunu, irade ve şuurunu taşıma zamanı olduğunu anlatan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yedi düvele karşı, adaleti ve hakkı söyleme zamanıdır. Dünya halklarının, mazlum ve hakkı gasbedilenlerin dualarını, desteklerini alarak, yeniden kutlu yürüyüşe devam zamanıdır. Tarih inancımızın, bize yüklediği sorumluluğun gereğini yeniden yapmak, tarihin öznesi olma zamanıdır. Yeni bir fetih ruhu filizlenmesin diye terörü başımıza bela ettiler, devlet içinde devlet oluşturarak, paralel güç yarışına girdiler. Okyanus ötesinden Türkiye'ye yol biçmeye kalktılar. Yaban elleri, sinsice bu ülkenin damarlarına zerk ettiler zehrini.

Masum görünümlü şebekeler, kuzu postundaki ihanetleriyle milleti kalbinden vurmaya çalıştılar. Milletimizin evlatlarını kandırarak, teröre bulaştırdılar. Gezi kalkışmasıyla, gençlerimizi sokağa döktüler. 6-8 Ekim olaylarıyla, bu milletin çocuklarını kandırarak sokağa döktüler."

Başbakan Yıldırım, Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiğini, şehirlerin vandallara teslim edilerek panik havası yaratılmaya çalışıldığını aktararak, milletin liderinin ve onun kadrolarının yok edilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Ancak, milletin bunları yemediğini, halkın irfanının, tuzakları yendiğini belirten Yıldırım, "Milletin adamı, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkarak vefasını gösterdi. İşte burada olduğu gibi. Şimdi bizi tökezletmek isteyen, birliğimize, kardeşliğimize kastedenlere karşı, dimdik durmanın zamanıdır. Değil mi kardeşlerim? Yeniden fetih ruhu ile şahlanmanın, hizmeti ülkenin her köşesine götürmenin zamanıdır. Yıkmanın değil yapmanın, inşa etmenin, imar etmenin zamanıdır. Sınırlarımızı aşarak her mazlumun avuç dolusu dualarında yer alma zamanıdır." diye konuştu.

- "Diyarbakır İstanbul, İstanbul Diyarbakır'dır"

Başbakan Yıldırım, "Diyarbakır İstanbul, İstanbul Diyarbakır'dır. Van, Yozgat, Samsun, Edirne İstanbul'dur. İstanbul köşe bucak Türkiye'dir." dedi.

Şimdi aziz İstanbul'la fetih heyecanını bir kez daha yaşamanın, hafızaları tazelemenin zamanı olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İstanbul'un fethini yad ederek, birliği kuşanmanın, milletçe bir ve bütün olduğumuzu dost, alem herkese göstermenin tam zamanıdır. İstanbul'un şahsında Türkiye'yi yer yüzü cennetine çevirmenin, dünyaya müjdeler dolusu mesaj vermenin zamanıdır. Buradan, Yenikapı Meydanı'ndan." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her rengini bünyesinde taşıyan, dünyanın vicdanı ve izanı olan İstanbul'un fethininin tekrar mübarek ve kutlu olmasını dileyen Yıldırım, yeni başlangıçlara da vesile olması temennisinde bulundu.

Yıldırım, "Ey Fatih Sultan Mehmet Han! Sen bu aziz İstanbul'u fethetmek için gemileri karadan gezdirdin. Senin torunların, Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, trenleri, arabaları denizin altından geçirdi. Marmaray ve Avrasya ile iki kıtayı birbiriyle buluşturdu." diyerek sözlerini tamamladı.

(Bitti)

Haber Ara