Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Istanbul merkezli oto hirsizligi operasyonu

Istanbul merkezli oto hirsizligi operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 17:33:05

Istanbul merkezli oto hirsizligi operasyonu
İstanbul merkezli oto hırsızlığı operasyonunda, çaldıkları çok sayıda kamyoneti Suriye'deki çatışma bölgelerinden gelen bazı kişilere satacakları iddia edilen 12 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde farklı tarihlerde çalınan 16 kamyonetin sahte plaka ve ruhsat düzenlenerek Hatay ve Şanlıurfa'ya götürüldüğünü belirledi.

Söz konusu illerde çalışmalarını sürdüren ekipler, şebekenin Suriye'deki çatışma bölgelerinden gelen bazı kişilerle görüşerek, çalıntı araçları satmaya hazırlandığını tespit etti.

Polis, 9 Şubat akşamı İstanbul, Bursa, Hatay ve Şanlıurfa'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 12 şüpheliyi gözaltına aldı. Şanlıurfa ve Hatay'daki adreslerde yapılan aramalarda çalıntı 16 kamyonet ele geçirildi.

Ayrıca, şebekenin mevcut yöntemle Türkiye genelinde çaldığı çok sayıda aracı Suriye'den bazı kişilere satarak yüz binlerce lira haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

- Lüks aracı polise satmaya çalışırken yakalandılar

Öte yandan, İstanbul'daki bazı lüks araçların çalınıp sahte yabancı plaka takılmak suretiyle yurt dışına çıkarıldığını tespit eden polis ekipleri, müşteri gibi davranarak şebekeyle irtibata geçti.

Lüks bir aracı piyasa değerinin altında polis ekiplerine satmaya çalışan 4 şüpheli, dün akşam suçüstü yakalandı. Operasyonda, çalınan birçok lüks araç da ele geçirildi.

Araçları sahte yabancı plakalarla Gürcistan ve Bulgaristan'a götürerek satacakları iddia edilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara