Dolar

32,4954

Euro

34,5650

Altın

2.497,65

Bist

9.548,09

İstanbul'da musluktan 'mavi su' aktı

İstanbul Esenyurt'taki bir işletmenin musluğundan 'mavi su' aktı, İSKİ'den skandal bir açıklama geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 17:19:00

İstanbul'da musluktan 'mavi su' aktı

Yer Esenyurt'ta bir lokanta. Seyit ve Şefik Karçık'ın işlettiği mekanda musluklardan sık sık mavi su akıyor, bu durum karşısında mekan sahipleri şaşkın ve panik içinde. Mekan sahibi çaresizce gördüğü şeyi anlatıyor; "Gözlerimize inanamadık, çeşmeyi açtığımız anda masmavi sular aktı. Biz de ne olduğunu anlayamadık, içinde zehir mi var ne var anlayamadık. Neticede biz bu suyu içiyoruz yani."

Flash TV'den Yavuz Oymak'ın haberine göre, İSKİ'ye başvuran ancak incelemeye gelen İSKİ yetkililerinin "Ne var bunda? Normal" cevabıyla karşılaşan işletme sahipleri çareyi bu olayı basına yansıtmakta buldular.

Geçtiğimiz hafta Yavuz Oymak'ın Flash TV'de yayınlanan haberinden sonra mekana tekrar incelemeye gelen İSKİ bu sefer de skandal sayılabilecek bir açıklamaya imza attı.



Bu açıklamaya göre aslında İstanbul'da pek çok ev ve işletmenin musluğundan her an zehir akabilir!

Musluktan akan mavi suyun deterjandan kaynaklandığını açıklayan İSKİ bu durumu şöyle özetledi:

"Su kesintilerinde tesisatta bulunan suyun geri akmasını önleyecek aletlerin bulunmadığı binalarda, kesinti sırasında çalışır vaziyette olan çamaşır veya bulaşık makinelerindeki deterjanlı su bina tesisatına dolabilmekte ve daha sonra yeniden gelmesiyle tesisata bağlı diğer musluklarda kısa süreli deterjanlı su akabilmektedir."

İSKİ'den yapılan açıklama soru işaretlerine sebep oldu. Radikal'in haberine göre, açıklamayla birlikte;"Su kesintisi sırasında böyle bir durum gerçekleşiyorsa, her han herkesin musluğundan deterjanlı su akması muhtemel değil midir" sorusu akıllara geldi.


Haber Ara