Dolar

32,5554

Euro

34,9734

Altın

2.427,43

Bist

9.722,09

İstanbul'da ev fiyatları el yakıyor

Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Türkanık, İstanbul'da evlerin metrekare fiyatının ortalama 2 bin 60 lira olduğunu belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-24 22:12:19

İstanbul'da ev fiyatları el yakıyor

Yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini buluşturan "6. Konut Konferansı" gerçekleştirildi. Gelenekselleşen buluşmada, konuşmacılar, uzmanlar ve çağdaş tasarımcılar, inşaat sektörünün yapı taşı olan "konut" meselesini farklı coğrafya ve perspektifler çerçevesinde değerlendirdi.

KONUT FİYATLARI 5 YILDA YÜZDE 75 ARTTI

Etkinlikte konuşan Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Tolga Türkanık, konut giderlerine değinerek, İstanbul'da konut fiyatlarının ortalama olarak yılda yüzde 20 arttığını söyledi. İstanbul'da son 5 yılda konut fiyatlarının yüzde 110 arttığını aktaran Türkanık, bu rakamın Türkiye genelinde yüzde 75 olduğunu bildirdi. Türkanık, "İstanbul'da ev için harcanan para metrekare başına 2 bin 60 lira. Bu rakam Türkiye genelinde 1690 hira civarlarında. Yani İstanbul'da 100 metrekare bir ev almak istiyorsanız 206 bin lirayı gözden çıkarmalısınız. Ortalama bir evin satış fiyatı bu" diye konuştu.

EV SATIŞLARI GELECEK YIL DAHA FAZLA OLACAK

Türkanık, vatandaşların maaşının yarısını hatta daha fazlasını konuta harcadığını kaydederek, burada devletin devreye girerek belli bir üst limit koyabileceğini ve o bölgede sadece yüksek gelirli insanların oturabilmesini önleyebileceğini aktardı. Konuta yapılan yatırımların sürekli arttığını belirten Türkanık, ev satışlarının gelecek yıl daha fazla olacağının altını çizdi. Türkanık, kişi başı düşen gelirin konut fiyatlarındaki artışa göre çok çok az arttığını vurgulayarak, bu durumun oluşturduğu sıkıntılara dikkati çekti.

Haber Ara