Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

İstanbul'da balmumu heykel müzesi açılacak

Balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds'nun 21. merkezi, Aralık'ta İstanbul'da açılacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 13:16:24

İstanbul'da balmumu heykel müzesi açılacak

Tanıtım toplantısı, LEGOLAND Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner ve markanın bağlı olduğu Merlin Entertainments'in Yeni Açılışlar Direktörü Marcel Kloos'un katılımıyla Pera Palace Hotel'de yapıldı.

Toplantıda konuşan Suner, Madame Tussauds'nun 21. merkezi "Madame Tussauds İstanbul"u, Aralık'ta Beyoğlu'nda Grand Pera'da hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Müzede dünyadan ve Türkiye'den tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından yaklaşık 60 ünlü ismin yer alacağını belirten Suner, Doğu ile Batı'nın birleştiği nokta İstanbul'da bu müzeyi açmanın gurur verici olduğunu dile getirdi.

Messi ve Madonna'nın balmumu heykelleri tanıtıldı

Müzede Hz. Mevlana'nın figürünün de yer alacağını anlatan Suner, "Minyatürler dışında Hz. Mevlana'nın belirli bir resmi olmadığı için, Hz. Mevlana'nın heykeli, 22. kuşaktan torunu Faruk Çelebi'nin vücut hatları kullanılarak oluşturuldu." dedi.

Toplantı sonunda, Barcelona'da forma giyen Arjantinli futbolcu Lionel Messi ve ünlü pop şarkıcısı Madonna'nın balmumu heykelleri basın mensuplarına açıldı.

2 bin metrekarelik alan

Madame Tussauds İstanbul, İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasının ilk iki katında, 2 bin metrekarelik alanda konumlanacak.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde tarihi bir gezintinin yapılabileceği müzede, Türkiye'den birçok ismin yanı sıra çok sayıda uluslararası müzik, spor ve film yıldızı da görülebilecek.

Mustafa Kemal Atatürk, Zeki Müren, Steve Jobs, Mazhar Fuat Özkan (MFÖ), Barış Manço ve Mimar Sinan gibi isimlerin yer alacağı müzenin tam listesi ise figürleri yapılacak isimlerle gizlilik sözleşmesi olduğu için ilerleyen zamanlarda açıklanacak.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara