Dolar

32,5610

Euro

34,6876

Altın

2.491,36

Bist

9.524,59

İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-01 10:51:14

İstanbul'da 1 Mayıs
Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan devlet memurları tarafından kurulan Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na ise çelenk bırakarak kutladı.

Gümüşsuyu'nda sloganlar atarak Kazancı Yokuşu'na gelen sendika üyeleri, buraya karanfil bırakarak 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri andı. Ardından "Sivil miyiz, Asker mi?", "Memur muyuz, köle mi?", "Memuruz haklıyız kazanacağız" şeklinde dövizler taşıyan SİME-SEN üyeleri, kırmızı beyaz karanfillerle "1 Mayıs" yazılı çelengi Cumhuriyet Anıtı'na bıraktı.

Terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından SİME-SEN İstanbul Şube Başkanı Mustafa Çelik, açıklamalarda bulundu.

17 Şubat'ta Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmet ve şükranla andıklarını belirten Çelik, "Biz sivil memurlar, kuruma özgü her türlü hizmeti asker kişilerle birlikte yürüttüğümüz halde, görevin zorluklarını ve risklerini paylaşıyoruz. Hatta birlikte şehit olduğumuz halde maalesef kurum tarafından üvey evlat muamelesi görmekteyiz." dedi.

Görev yaptıkları kurumun kamp ve sosyal tesislerinden günübirlik dahi yararlanamadıklarını belirten Çelik, "Lojmanların yüzde 55'i subaylara, yüzde 40'ı astsubaylara verildiği halde sivil memurlara yüzde 2.5 verilmektedir. Ailenin bir ferdi olduğumuz ifade edilmesine rağmen haklı taleplerimiz kurum tarafından dikkate alınmamaktadır." ifadelerini kullandı.

SİME-SEN üyeleri, açıklamanın ardından Taksim Meydanı'ndan ayrıldı.

- 1 kişi gözaltına alındı

Bu arada Taksim Meydanı'na girmek isteyen ve polis tarafından geçmesine izin verilmeyen Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyesi Mehmet Çetav isimli bir kişi "Yaşasın 1 Mayıs" şeklinde slogan attı. Polis, kişiye müdahale etti, kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Haber Ara