Dolar

32,3297

Euro

35,0436

Altın

2.280,79

Bist

8.993,96

İstanbul'da 1 Mayıs'a doğru

İstanbul'da 1 Mayıs'a doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-30 14:03:44

İstanbul'da 1 Mayıs'a doğru
Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) Başkanı Lami Özgen ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı'nın da aralarında olduğu grup, vatandaşlara bildiri dağıttı.

Beko, yarın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağını anımsatarak, "İki koldan Bakırköy Meydanı'na doğru yürüyeceğiz. Dilerim 1 Mayıs kutlamalarında hiç kimsenin burnu kanamadan, şenlik havası içerisinde yaşanır." dedi.

Son 9 ayda meydana gelen terör saldırılarında çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirten Beko, şunları kaydetti:

"Suruç, Ankara, İstanbul ve Bursa'daki terör saldırılarında güzel insanları kaybettik. Böyle bir katliamın yaşanmamasını diliyorum. Bundan dolayı güvenliğin en üst düzeyde olmasıyla ilgili Başbakanla ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüştük. Güvenlik konusunda en iyi tedbirleri biz de alacağız. Kimsenin burnu kanamadan, kitlesel anlamda bizim 1 Mayıs'a ihtiyacımız vardı. Onun için çalışıyoruz. Türkiye işçi sınıfının, dünya emek hareketinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Yarın Bakırköy alanına İstanbul'daki bütün emekten, barıştan, demokrasiden, kardeşlikten yana olan halkımızı yan yana omuz omuza birlikte yürümeye davet ediyorum. Yaşasın işçilerin birliği, yaşasın 1 Mayıs."

KESK Başkanı Özgen ise başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin bütün illerindeki herkesi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama alanlarına çağırdı.

Haber Ara