Dolar

32,5964

Euro

34,7768

Altın

2.408,59

Bist

9.645,02

İsrailli eski bakandan Mescid-i Aksa itirafı

İsrail’in eski bir üst düzey yetkilisi Mescid-i Aksa’daki son olayları değerlendirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-11 14:34:59

İsrailli eski bakandan Mescid-i Aksa itirafı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrail'in eski Adalet bakanı ve Dışişleri bakan yardımcısı olan Yossi Beilin, Mescid-i Aksa'daki son olayları değerlendirdi.

“İSRAİL'İN KUDÜS'TEKİ YETKİSİNİ KİMSE TANIMIYOR”

Mescid-i Aksa'daki son olayların İsrail'e olan olumsuz etkilerinin hala sürdüğünü söyleyen Beilin "Son olaylarla birlikte dünyada hiçbir ülkenin İsrail'in Kudüs haremindeki yetkisini ve sahipliliğini tanımadığını gördük" dedi.

İsrailli yetkilinin "İsrail bugün" sitesindeki makalesinde şu sözler yer alıyor: "Kudüs hareminin girişine metal dedektörlerin yerleştirilmesi, Ürdün ile olan diplomatik ilişkilerin durmasına ve Filistin yönetimi ile olan güvenlik koordinasyonunun yeniden başlayamamasına neden oldu. "


Sorunların yaşandığı andan itibaren Netanyahu'nun metal dedektörleri kaldırmamasını büyük bir hata olarak nitelendiren Beilin "İsrail büyük bir hata yaptı ve utanç bir duruma düştü. Fransa'nın Champs Elysees bölgesinde aynı durum olsa ve Fransa metal dedektörler koysa kimsenin sesi çıkmaz. Ancak İsrail bunu Kudüs'te yaptığı zaman tüm ülkelerden kınama geliyor. Bu da hiçbir ülkenin İsrail'in Kudüs'teki hakimiyetini ve sahipliğini tanımadığı anlamına geliyor" dedi.

 

Haber Ara