Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

İsrail: Türkiye ile çıkarlarımız örtüşüyor

Gold CNN Türk Dış Haberler Müdürü Begüm Dönmez'e, Türkiye ve İsrail'in çıkarlarının iki konuda örtüştüğünü söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 12:51:14

İsrail: Türkiye ile çıkarlarımız örtüşüyor

Gold'un yanıtları şöyle;

Peki iki taraf arasında bir görüşme daha olacak mı? İsrail ile normalleşme sürecinde bundan sonra ne beklemeli?

Gold, gelecekte ne yapılacağına birlikte karar verileceğini ifade ederek "İki ülkenin kaydetmesini umduğum ilerlemeyi tehlikeye atmamak için süreci doğal akışına bırakmayı tercih ederim. Aramızdaki iletişim kanalları gelecekte de kullanılacak. Türkiye ile doğrudan irtibatta olacağız. Normalleşmenin hızını beraber belirleyeceğiz. İsrail'in Türkiye'den ithalatı geçen yıl yüzde 16 arttı. Ekonomiler ve toplumlar birlikte çalışma arzusunda. Tam bir takvim veremem. Diplomasi zaman alır ama gidişat olumlu" dedi. 

Çıkarlar iki konuda örtüşüyor

Gold'a göre bölgedeki gelişmelerle Türkiye ve İsrail'in çıkarları artık daha fazla örtüşüyor. İki konu öne çıkıyor. Suriye krizi ve IŞİD ile mücadele. Ve Batı ile nükleer anlaşmaya varan bir yandan da bölgede nüfuzunu gittikçe artıran İran.

Türkiye'nin IŞİD ile savaşta olduğunu belirten Gold şunları söyledi: "IŞİD sadece Türkiye için değil İsrail için de tehdit. Sınırımıza yakın Sina'da varlık gösteriyor. Bölgedeki kaosun önemli kısmından İran da sorumlu. Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani Irak'ta, Lübnan'da olan biten bizim kontrolümüzde diyor. İran'ın genişlemeci politikası konusunda dikkatli olunmalı. Ben ülkeleri ikiye ayırırım. İran devrimci Türkiye ise statükocu bir ülke. İran hem kaos yaratıp hem de sonradan kendisini çözümün bir faktörü olarak göstermekte uzmandır."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara