Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

İsrail ordunun tavsiyesini kabul etmedi

Ordunun, Batı Şeria'da gerginliğin daha fazla tırmanmaması için bazı konularda belirlediği tavsiyeleri İsrail kabinesi kabul etmedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 05:49:44

İsrail ordunun tavsiyesini kabul etmedi

AA'nın haberine göre: İsrail kabinesi, ordunun gerginliğin daha fazla tırmanmaması için bazı konularda "Filistinlilere kolaylıklar sağlanması" tavsiyesini reddetti.

İsrail radyosunun haberine göre, İsrail kabinesi, ordunun, Batı Şeria'da gerginliğin daha fazla tırmanmaması ve sakinleşmesine yönelik, silahlanma dosyası ve Filsitinli tutukluların serbest bırakılması noktasında "Filistinlilere kolaylıklar sağlanması" tavsiyesini kabul etmedi.

Kabine, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin İsrail ziyareti öncesi güvenlik toplantısı gerçekleştirdi. İsrail ordusu ise kabineye son günlerde Batı Şeria'da yaşanan şiddet olaylarının sakinleşmesi için İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik sivil, güvenlik ve ekonomik kolaylıkların sağlanması tavsiyelerini iletti.

Tavsiyeler arasında, Filistin güvenlik güçlerine zırhlı araçların, silah ve mühimmatın sağlanması, Filistin cezaevlerindeki tutukluların bırakılması, İsrail'deki işçi sayısının artırılması, İsrail'in Batı Şeria'da kontrolünde tuttuğu bölgelerde inşaata izin verilmesi bulunuyor.

İsrail ordusu, Filistin bölgesinde olayların gelecek aylarda daha da tırmanması nedeniyle güvenlik tedbirlerini artırdığını duyurmuştu.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, ekim ayı başından bu yana 90'dan fazla Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde olaylarda hayatını kaybeden İsrailli sayısı da 20'yi aştı.

Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara