Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

İsrail ödediği tazminatı Türk firmasından aldı

İsrail'in Adalet Bakanlığı hesabına yatırdığı 20 milyon dolarlık tazminat ile aynı günlerde bir Türk inşaat şirketine de 40 milyon dolarlık ceza kestiği ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-02 00:03:31

İsrail ödediği tazminatı Türk firmasından aldı

İsrail, 9 Türk vatandaşının şehit olduğu Mavi Marmara baskını nedeniyle tazminat ödedi. 20 milyon dolarlık tazminat İsrail tarafından Adalet Bakanlığı hesabına yatırıldı. Oda TV'nin haberine göre İsrail'in aynı günlerde bir Türk inşaat şirketine de 40 milyon dolarlık ceza kesti.

İşte o haber:

Daha önce MHP'de Devlet Bahçeli'nin karşısına aday olarak çıkan, başaramayınca Muhafazakar Yükseliş Partisi'ni kuran Ahmet Reyiz Yılmaz'ın yazılı açıklamasına göre kendisine kesilen cezayla 40 milyon dolar isteniyor.

Yılmaz cezaya sert tepki gösterirken, "Ben nasıl İsrail de kanunlara saygılı iş yapıyorsam İsrail Hükümeti de kendi kanunlarına saygı gösterecek. Kimse cebren ve devlet gücünü kullanarak savunmasız bir Türk şirketine hücum edip haraç mantığı ile kaynak ve gerekçesi olmayan bir para talep edemez" dedi.

"İsrail hükümetinin yapmak istediği şey tam da kaşıkla verip kepçeyle almaktır" iddiasında bulunan Ahmet Reyiz Yılmaz şöyle devam etti:

"Sayın Bakanımız Çavuşoğlu'nu göreve çağırıyorum. Türk milletinin aldatılmasına kimse göz yummasın. İşte buradan sayın Bakanımıza söylüyorum, İsrail den izahat isteyin. Bu hukuksuz talebin zamanlaması ve kaynağının hukuki bir karşılığının olmaması ne demek sorulsun. Bütün belgeleri verdim İsrail açısından izah edilecek bir durum yok."

Haber Ara