Dolar

32,3404

Euro

35,1086

Altın

2.239,92

Bist

8.883,33

İsrail: Kürtler bağımsız olursa ilk biz tanıyacağız

Irkçı açıklamalarıyla uluslararası basında sıkça gündeme gelen İsrail işgal rejimi Adalet Bakanı Ayalet Shaked ve Başbakan Netanyahu dahil İsrail tarafından gelen 'Bağımsız Kürdistan' açıklamaları son dönemde yoğunluk kazandı. İşte işgal rejimi kaynaklarınca yapılan o açıklamalar:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-07 18:34:13

İsrail: Kürtler bağımsız olursa ilk biz tanıyacağız

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (KBY) kendi kaderini tayin hakkını kullanacağını, bu amaçla referanduma gidileceğini açıklamasından sonra, Kürdlerin bağımsız devletlerini ilan etmeleri halinde, tanıyacağını resmi ağızlardan açıklayan ilk devlet İsrail oldu. 

Cumhurbaşkanı, Başbakan, BM Büyükelçisi, Adalet ve Dışişleri Bakanları dâhil en önemli devlet yetkililerinin yaptığı açıklamalarla, İsrail yetkilileri bağımsız Kürdistan'ı destekleyeceklerini bildirdi.

İsrail Adalet Bakanı Ayaled Shaked 20 Ocak'ta yaptığı açıklamada 'Bağımsız Kürdistan'ın zamanı geldiğini ifade ederek, 'Tüm gücümüzle Kürt devletinin arkasındayız' demişti. 

Tel Aviv'deki Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (INSS)'de geçtiğimiz ay düzenlenen yıllık güvenlik konferansında konuşan Shaked, İsrail ve Kürdistan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemini vurgulayarak şöyle demişti: “İran'ı Türkiye'den ayıracak ve İsrail'le dostça ilişkiler kuracak bir Kürt devletinin kurulması için çağrıda bulunmalıyız. Kürt halkı, İsrail halkının partneridir”

"KÜRTLER ASİL VE BARIŞÇI BİR MİLLET"

Radikal gruplara karşı İsrail ve Kürtlerin çıkarlarının ortak olduğunu söyleyen Shaked, İsrail ve Kürd halklarının yükselen cihatçı, İslamcı grupların yenilgiye uğratılması konusunda ortak menfaatleri olduğunu dile getirerek "Kürtler şimdiye kadar hiçbir ülkeye saldırmamış, kadim, demokratik ve barışsever bir halk” diyen İsrailli bakan, iki halk arasında geliştirilecek resmi ilişkilerde ekonomik işbirliğinin ön planda olması gerektiğini de ifade etmişti.

İsrail'in Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile ilişkilerini geliştirmesini isteyen Ayaled Shaked, "Şimdi Kürtlere yardım etme ve onları destekleme zamanıdır" dedi.

Haber Ara