Dolar

32,6016

Euro

34,7997

Altın

2.497,68

Bist

9.481,20

İsrail: IŞİD'İn yenilmesini istemiyoruz

İsrail askeri istihbarat şefi Halevi, “İsrail, Suriye’deki durumun IŞİD’in yenilmesiyle sona ermesini istemiyor” dedi. Haber genellikle Rus ve İran propaganda siteleri tarafından duyurulurken ifadelerin gerçekliğiyle ilgili tek bir internet sitesi dışında kaynak bulunmuyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 21:37:48

İsrail: IŞİD'İn yenilmesini istemiyoruz

Sputnik'in haberine göre, İsrail askeri istihbarat şefi Tümgeneral Herzl Halevi, Herzliya Konferansı'nda yaptığı konuşmada ülkesinin en önemli müttefiklerinden ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun IŞİD'le mücadelesini desteklemediklerini açıkladı. Halevi, “İsrail, Suriye'deki durumun IŞİD'in yenilmesiyle sona ermesini istemiyor” dedi. Halevi'nin sözleri sürekli "İran'ın İsrail için en büyük tehdit" olduğu algısını oluşturmaya çalışan Timesofisrael internet sitesi tarafından servis edilirken sitenin ardından haber İran propaganda kaynakları tarafından öne çıkarıldı.

Haberin İran propaganda kaynakları tarafından yayınlanmasının ardından Türkiye'de de İran ve Suriye rejimi yanlısı haber kaynakları iddiaları Türkiye medyasının gündemine sokarken İran destekli medya dışında haber ciddiye alınmadı.

İran yanlısı haber kaynaklarının iddiasına göre İsrailli istihbaratçı Halevi şöyle diyordu: Süper güçlerin bölgeden çekilerek İsrail'i Hizbullah ve İran'ın karşısında yalnız bırakması İsrail'i güç bir duruma sokar. Bu nedenle de kendimizi böyle bir pozisyonun içinde bulmamak için elimizden geleni yapmak zorundayız.

İRAN KAYNAKLARININ DEĞİŞMEYEN PROPAGANDASI: İSRAİL'E EN BÜYÜK DÜŞMAN BİZİZ

Suriye'deki halk devriminin başından bu yana İsrail'in muhalifleri desteklediği yönünde algı oluşturmaya çalışan İran kaynakları, 2006 Temmuz Savaşı'ndan hiç fiilen çatışmadıkları İsrail'in en büyük düşmanının İran ve Hizbullah olduğunu sürekli tekrarlıyor. HAMAS'ın kontrolündeki Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarında da Gazze'de üretilen füzelerin İran sayesinde üretildiğini öne süren İranlı propaganda kaynakları dönem dönem İsrail işgal kaynaklarının sözlerini istediği şekilde aktararak Suriye'de devrim sürecini 'İsrail destekli' bir teşebbüs olarak sunmaya gayret ediyor.

 

Haber Ara