Dolar

32,5699

Euro

34,9505

Altın

2.427,08

Bist

9.722,09

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 23:59:23

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları
Arap Birliği Konseyi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), "İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerini ele almak üzere Arap Dışişleri Bakanları'na olağanüstü toplantı düzenlenmesine" ilişkin çağrısını desteklediğini açıkladı.

Konsey, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanan Arap Birliği Konseyi'nin üyeler düzeyindeki olağanüstü oturumunun sonunda, BAE'nin yaptığı olağanüstü toplantı talebini desteklediğini ifade ederek, Arap Birliği Genel Sekreteri'nden kararın takip edilmesi ve toplantının gerçekleşmesi için gerekli görüşmelerin yapılmasını istedi.

Konsey tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail işgali karşısında direnişin, Filistin halkının hakkı olduğu belirtilerek, İsrail'in ihlalleri karşısında direnen Filistinlilerle dayanışma içinde olunduğu kaydedildi.

İsrail'in işlediği insanlık suçlarının yasal sorumluluğundan kaçamayacağı vurgulanan açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası toplum, Mescid-i Aksa'yı bölmeye yönelik ihlaller karşısında acilen gerekli tedbirleri almalı. BM'yi, İsrailli işgalcilerin terörü ile İsrail'in işlediği suçlar ve saldırılar karşısında Filistin halkını korumak için uluslararası bir sistemi oluşturmaya çağırıyoruz. Arap ülkeleri büyükelçileri ise BM ve uluslararası kurumlardaki İslam İşbirliği Teşkilatı büyükelçileriyle BMGK'da özel bir oturum düzenlenmesi için koordinasyon çalışmaları yapmalı" ifadelerini yer verildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in Filistin konusunda yürürlükteki anlaşmaları ihlal etmeye devam etmesi durumunda, Konsey'in, Filistin Kurtuluş Örgütü Merkez Konseyi'nin Filistin-İsrail arasındaki tüm siyasi, güvenlik ve ekonomik alanlarındaki kararların yeniden gözden geçirilmesi çağrısına ilişkin desteğini yineleyeceği aktarıldı.

BAE Arap Birliği Daimi Temsilcisi ve Mısır Büyükelçisi Muhammed bin Nahiri ez-Zahiri, Filistin'deki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanan Arap Birliği Konseyi'nin üyeler düzeyindeki olağanüstü oturumunda yaptığı konuşmada, Arap Dışişleri Bakanları'na olağanüstü toplantı düzenleme çağrısı yapmıştı.

Haber Ara