Dolar

32,5367

Euro

34,8686

Altın

2.430,70

Bist

9.645,02

İsrail ile Türkiye'nin büyükelçileri 10 gün içerisinde belirlenecek

Mavi Marmara krizi sonrası geri çekilen büyükelçiler 10 gün içerisinde belirlenecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 11:05:25

İsrail ile Türkiye'nin büyükelçileri 10 gün içerisinde belirlenecek

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargoyu delmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail katliamının ardından Türkiye'nin aldığı tedbirlerden birisi Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çağırmak olmuştu.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, 10 gün içerisinde yeni büyükelçinin belirleneceğini duyurdu.

İsrail tarafından Dore Gold, Türkiye tarafından ise Feridun Sinirlioğlu'nun öncülük ettiği görüşmeler sonucu İsrail ve Türkiye arasında Mavi Marmara katliamı sonrası çıkan krizi aşmak için bir anlaşma imzalanmış ve anlaşmanın onaylanmasının ardından uygulama aşamasına geçilmişti.

Reuters'in servis ettiği bir habere göre; ajansa konuşan bir üst düzey yetkili, İsrail ile Türkiye'nin büyükelçileri 10 gün içerisinde belirleyeceğini açıkladı.

"Normalleşme süreci" olarak isimlendirilen süreç boyunca İsrail, Türkiye tarafındaki bir vakfa 20 milyon dolar "bağış"ta bulunmuştu. Resmi olarak tazminat ödemeyen İsrail'in bu bağışının Mavi Marmara katliamında şehit olanların ailelerine aktarılacağı açıklanmıştı.

Ardından iki taraf arasında yapılan anlaşma maddeleri açıklanmış ve açıklamada İsrail'e yönelik ambargonun ya da ablukanın kalktığına dair bir madde bulunmazken İsrail tarafı, Türkiye'den Gazze'ye gönderilen insani yardımların Aşdod limanına indirildikten sonra Gazze'ye geçirilmesine izin vermişti.

Haber Ara