Dolar

32,5892

Euro

34,7861

Altın

2.421,91

Bist

9.645,02

İsrail havalimanının Havra'sında namaz

İsrail havalimanında Müslüman bir ailenin namaz kılmak için Havrayı, seccade olarak da Yahudilerin dua örtüsü Tallits'i kullandığı görüntüleri yayınlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-26 11:13:48

İsrail havalimanının Havra'sında namaz

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; İsrail Ben Gurion havalimanında Yahudileriçin ayrılan Havra'da namaz kılan Müslümanları görenler büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Görüntüler pazartesi günü Facebook kullanıcı Yossi Cohen tarafından yayınlandı. Videonun altında "Bugün Ben Gurion havaalanında sinagogda," yazdı.

Alınan bilgiye göre Müslüman bir aile namaz kılmak için kendilerine yer ararken yanlışlıkla havalimanında Yahudiler için ibadet için ayrılan Havra'ya girdi. Yahudi teolojisinde Tevrat okumalarının yıllık okumlarının yapıldığı döngü yüzünden tatil olan Havra, Yahudilerin bugünlerde seyahat etmemesi dolayısyla boştu.

Yahudilerin ibadet sırasında kullandığı Tallits isimli şalı namaz kılmak için bırakıldığı düşünüldü.

Müslüman aile namaz kılmak için girdikleri Havrada olan Tallits örtülerini namaz kılmak isteyen Müslümanlar için seccade olarak bırakıldığını düşündüklerini söyledi.

Normal işleyişte, Ben Gurion Havaalanında Yahudilik dışındaki dinlerin inananları için herhangi bir tesis bulunmuyor.

Bazı İsrailliler videonun altına "Müslümanlar sinagogda dua etmekten mutlu" yazdı. Kudüs Mişkan Yosef sinagogun hahamı Haham David Menahem ise Müslüman aileye destek vererek facebook hesabından, "Türkiye'den gelen bir grup masum Müslüman Ben-Gurion havalimanı sinagogunda dua etti. Masum ve Tanrı'nın onuruna" açıklaması yaptı. 

Haber Ara