Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

İsrail'den Türkiye'nin açıklamasına sert tepki

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze'ye düzenledikleri hava saldırıları konusunda Türkiye'nin açıklamalarını eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-22 23:47:31

İsrail'den Türkiye'nin açıklamasına sert tepki

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmiş olmamız, onun temelsiz kınamaları karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmez." ifadesi kullanıldı.

AA'nın aktardığı habere göre; İsrail'in, topraklarına yönelik tüm roket saldırılarına karşı sivilleri uluslararası hukuka ve vicdana uygun şekilde korumaya devam edeceği belirtilen açıklamada, "Türkiye, başkalarının askeri harekatını eleştirmeden önce iki kere düşünmelidir." görüşüne yer verildi.

TÜRKİYE'NİN AÇIKLAMASI

Türkiye, İsrail'in "roket atıldığı" iddiasıyla Gazze Şeridi'ne dün düzenlediği saldırıları Dışişleri Bakanlığı açıklamasıyla kınamıştı.

Açıklamada, "Ülkemizin İsrail'le ilişkilerinin normalleşmesi, Filistin halkını hedef alan böyle saldırılar karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmemektedir. Aksine, İsrail'in uluslararası hukuka ve her şeyden önce vicdanlara aykırı eylemlerinin karşısında Filistin davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanılmıştı.

Bununla birlite bugün Bakanlar Kurulu sonrası bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki verdi.

"GAZZE SALDIRISINI ONAYLAMIYORUZ"

Rusya ve İsrail ile ilişkilerimiz normalleşti. Burada süratle kaybedilen zaman kazanılmaya çalışıyor. İsrail'in Gazze'ye karşı giriştiği hava saldırılarının asla onaylanmadığını açık bir dille ifade etmek isteriz. İsrail'le ilişkilerimizin düzelmesi, Filistin ile beraber hareket etmemizi asla durdurmaz.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını kınamıştı.

"İSRAİL'İ SORUMLU TUTUYORUZ"

Yapılan açıklamada; “İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarını kınıyoruz ve bu tehlikeli askeri tırmandırışından dolayı İsrail'i sorumlu tutuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu askeri tırmandırışının, İsrail'in hiçbir siyasi, yasal veya ahlaki engelle karşılaşmadan işlemeye devam ettiği çirkin suç ve ihlallerden biri olduğu belirtilen açıklamada, bu durumun bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğine dikkat çekildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı yasa dışı ablukanın, Filistin halkına yönelik toplu cezalandırma olmaya devam ettiği hatırlatılan açıklamada, insanlığa karşı suç olan söz konusu uygulamanın son bulması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) olmak üzere uluslararası topluma, İsrail'i Filistin halkına karşı suç işlemeyi ve saldırı düzenlemeyi bırakmaya zorlamak amacıyla gereken adımları atma ve Filistin meselesine uluslararası kanun ve kararlar çerçevesinde çözün bulma çağrısı yapıldı.

İsrail ordu sözcülüğünden daha önce yapılan açıklamada, hava kuvvetlerinin, Siderot kentine dün düzenlenen roket saldırısına karşılık olarak Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'a ait bazı hedefleri vurduğu belirtilmişti.

İlgili haber:

260019

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara