Dolar

32,5752

Euro

34,9885

Altın

2.431,43

Bist

9.770,19

İsrail'den Suriye'ye yardım izni

İsrail, Tıbbi malzeme, eğitim ve gıda yardımı yapılması şartıyla Suriye'ye yardım gitmesine izin verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 22:35:35

İsrail'den Suriye'ye yardım izni

Suriye'de savaş başladığından beri ilk kez, İsrail hükümeti sınırdan Suriye'ye yardım gönderilmesine izin verdi.

İsrail asıllı Amerikalı bir işadamı ve hayırsever girişimcilerin öncülüğünde başlatılan yardım projesinde Suriye topraklarına insani yardım malzemelerinin gönderilmesine izin verildi.  

Sivil toplum Kuruluşu Amaliah'ın kurucusu ve iş adamı Moti Kahana Kudüs Post gazetesine yaptığı açıklamada, Suriye'deki muhaliflere yardım etmek için 2010 yılında kendi şirketini sattığını söyleyerek "İsrail nihayet üç tip yardım gönderilmesini kabul etti. Yardımlar: sağlık, eğitim ve gıda" dedi.

Al Monitor gazetesi, verilen bu iznin verilmesini İsrail'in, Suriye'nin güneyinde güvenli bölge oluşturmaya başladığı şeklinde yorumladı. Gazete, bu konuda İsrail'den güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge isteyen muhalif  Kemal El Labvani'nin girişimlerini de hatırlattı.

Geçtiğimiz eylül ayında İsrail'e bir ziyaret gerçekleştiren Şam Araştırma Enstitüsü direktörü Suriyeli “muhalif” Kemal El Labvani, İsrail'e Suriye'nin güneyinde bir uçuşa yasak bölge ilan etmesi çağrısında bulunmuştu.

Labvani, o dönem yazdığı makalede Suriye savaşını sonlandıracak bir çözümün uluslararası toplum tarafından formüle edilmesinde İsrail'in önemli rol üstlenebileceğini öne sürmüştü. Knesset'te de görüşmeler yapan Labvani, İsrail yönetimi tarafından çok iyi karşılandığını ve Suriye krizinin çözümüne yönelik müsbet tavrının kendisini şaşırttığını söylemişti.

Haber Ara