Dolar

32,4914

Euro

34,5938

Altın

2.500,52

Bist

9.548,09

İsrail'den Mısır sınırına yığınak

İsrail ordusunun, Mısır sınırındaki askeri varlığını artırdığı bildirildi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 14:41:42

İsrail'den Mısır sınırına yığınak

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail basınında yer alan habere göre, İsrail ordusu, Mısır sınırına yığınak yapıyor. Ordunun kararının, Sina'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların akabinde alındığına işaret edilen haberlerde, sınıra sevk edilen İsrail birliklerinin sayısı hakkında ise bilgi verilmedi.

Öte yandan İsrail'de yayın yapan Kanal 2 Televizyonunun haberinde İsrail ordusunun, Mısır'ın, "Sina Yarımadası'na takviye askeri birlik gönderme" yönündeki tüm taleplerini onayladığı iddia edildi.

Mısır ve İsrail arasında 1979'da imzalanan Camp David Anlaşması gereği her iki ülkenin de sınıra askeri yığınak yapabilmek için birbirlerinden izin alması gerekiyor.

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bulunan askeri kontrol noktalarına dün düzenlenen saldırılarda 22 militan ile 20 askerin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Saldırının sorumluluğunu ise IŞİD'e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti adlı örgüt üstlenmişti.

-Sınır kapısı yeniden açıldı

İsrail'in, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bulunan askeri kontrol noktalarına düzenlenen saldırıların ardından kapattığı bu ülke ile olan sınır kapısını ise yeniden açtığı bildirildi.

Sina'da meydana gelen olayların ardından İsrail ordusu, Gazze ile olan Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nın yanı sıra İsrail-Mısır sınırındaki Nitzana Sınır Kapısı'nı da kapatma kararı almıştı.

Haber Ara