Dolar

32,4471

Euro

34,4826

Altın

2.474,03

Bist

9.582,96

İsrail askerlerinin Gazze sınırındaki Filistinlilere ateş açma

İsrail askerlerinin Gazze sınırındaki Filistinlilere ateş açması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 20:25:25

İsrail askerlerinin Gazze sınırındaki Filistinlilere ateş açma
Gazze sınırında İsrail askerlerinin, Batı Şeria ve Kudüs'teki ihlalleri protesto eden Filistinlilere açtığı ateş sonucu ölü sayısının 6'ya, yaralı sayısının 60'a yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze sınırında çıkan olaylarda İsrail askerlerinin, Filistinlilere açtığı ateş sonucu ölü sayısının 6'ya yaralı sayısının 60'a yükseldiğini belirtti.

Han Yunus ve Gazze kentlerinde 3'er kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Kudra, yaralılardan 10'unun durumunun ağır olduğunu, onlarca kişinin de İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gazdan olumsuz etkilenerek hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

- Gazze'deki hastaneler teyakkuzda

Kudra, öte yandan Gazze'deki hastanelerin çıkan olaylar nedeniyle acil durum ilan ettiğini belirterek, "Sağlık ekipleri, ambulanslar ve yoğun bakım üniteleri acil duruma geçti" dedi.

Tıbbi malzeme ve ilaç sıkıntısı çektiklerini belirten Kudra, Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Dünya Sağlık Örgütü ve tüm evrensel insan hakları kuruluşlarına İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği suçlara karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

Kudra, İsrail'in başından, boynundan ve göğsünden vurarak kasıtlı olarak Filistinlileri öldürerek "tasfiye" etmek istediğini kaydetti.

Öte yandan görgü tanıkları, İsrail askerlerinin El-Beric Mülteci Kampı'ndan İsrail'e sızmaya çalışan 2 Filistinliyi gözaltına aldığını aktardı.

Sınırda İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbedenin devam ettiği ifade edildi.

İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinlilere yönelik saldırıları protesto etmek isteyen Gazze'deki Filistinlilerin, cuma namazının ardından İsrail-Gazze sınırında düzenlediği gösteriler sırasında arbede yaşanmış, İsrail askerlerinin, taş atan Filistinli gençleri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermi kullandığı olaylarda 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Sınıra yakın Şucaiyye mahallesindeki olayları takip eden AA kameramanı Metin Yüksel Kaya da İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında sol elinden vurularak yaralanmıştı.

Haber Ara