Dolar

32,5023

Euro

34,5854

Altın

2.496,45

Bist

9.548,09

Isparta'da mayıs ayında kar yağdı

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışının ardından, yüksek kesimler beyaza büründü. Uludağ ve Erciyes Dağı'na da kar yağdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 16:48:40

Isparta'da mayıs ayında kar yağdı

AA'nın haberine göre; Isparta'nın doğusundaki Yenişarbademli'de gece saatlerinde başlayan kar yağışının ardından, ilçenin yüksek kesimleri beyaza büründü. Beldibi mevkisinde kar kalınlığının 5 santimetre olduğu bildirildi.

Kar yağışının şaşkınlığını yaşayan vatandaşlar, özellikle araçlarıyla ulaşımda zorluk çekti.

Dün de Denizli'nin Çameli ilçesinin yüksek kesimlerine kar yağmış, mayıs ayında kar yağması vatandaşları şaşkına çevirmişti.

Uludağ'a mayıs karı

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar yağdı. Otellerin sezonu kapattığı zirve bahar ayında yeniden beyaz örtü ile kaplandı.

Marmara Bölgesinde yağışlı hava iki günden bu yana etkisini sürdürüyor. Dünden bu yana aralıklarla kar yağışının görüldüğü Uludağ'da, Oteller bölgesi yeniden karla kaplandı. Otellerin sezonu kapattığı zirvede, dün gece sıfır olarak ölçülen hava sıcaklığının yarın sıfırın altında 2 dereceye düşmesi ve kar yağışının iki gün daha sürmesi bekleniyor.

Erciyes'e de kar yağdı

Kayseri'de hava sıcaklığının düşmesine bağlı olarak, Erciyes Dağı'nın yüksek kesimlerine kar yağdı. Hava sıcaklığının 1-3 derece daha düşeceği, kar yağışının da zaman zaman süreceği belirtildi.

Erciyes Kayak Merkezi yetkilileri, dağın 2700 metre yüksekliği ile zirve arasında bulunan Çobanini, Şeytanderesi ile Hörgüçkayası Mevkii'nde etkili olan yağış sonucu bu bölgelerdeki kar kalınlığının 4 santimetreyi bulduğunu bildirdi. Meteoroloji yetkilileri, kentte havanın hafta sonuna kadar parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Hava sıcaklığının ise 1-3 derece azalması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, yağışların; Nevşehir ve Yozgat'ın doğu kesimleri ile Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olmasının beklendiğini, sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara göre dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Haber Ara