Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İspanya'da insan kaçakçılarına karşı operasyon

İspanya'da insan kaçakçılarına karşı operasyon

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 15:18:04

İspanya'da insan kaçakçılarına karşı operasyon
İspanya Emniyet Genel Müdürlüğü, insan kaçakçılığı yapan bir suç örgütüne karşı sabah Barcelona ve Badalona merkezli düzenlenen operasyonlarda Çin ve Pakistan vatandaşı 89 kişinin yakalandığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden basına verilen bilgide, söz konusu suç örgütünün insan kaçakçılığında İspanya'yı transit ülke olarak kullandığı belirtildi.

Çin vatandaşlarını İngiltere, ABD, Kanada ve ya İrlanda'ya götürme vaadiyle kandıran suç örgütünün ilk olarak bu kişileri Barcelona ve çevresindeki Badalona'ya getirdiği ve seyahat etmeleri için sahte evraklar hazır olana kadar kiraladığı evlerde beklettiği bildirildi.

Çinli ve Pakistanlılardan oluşan suç örgütünün, yasa dışı yollardan başka ülkelere taşıdığı insanlardan kişi başına ortalama 20 bin avro para aldığı ve memnun olmayanları tehdit ettiği kaydedildi.

Son dönemlerde İspanyol havaalanlarında Makao ve Hong Kong özel yönetim bölgeleri, Tayvan, Portekiz, Singapur, Malezya, Japonya ve Kore Cumhuriyeti'ne ait sahte pasaportlarla seyahat eden yolcular tespit ettiklerini ve bunun üzerine araştırma başlattıklarını belirten İspanyol polisi, insan kaçakçılarının daha çok hava yoluyla Çin'den Avrupa ülkelerine insan taşıdıklarını ancak bazen Türkiye-Yunanistan kara sınırını da tercih ettiklerini açıkladı.

Barcelona ve Badalona'da 4 eve yapılan baskında 4 bin 105 avro para, farklı ülkelerden 116 sahte pasaport ve 71 cep telefonu kartına el konulduğu bildirildi.

Yakalanan 89 kişinin ise gözaltına alınıp, insan kaçakçılığını ve sahte evrak düzenleme suçlarından mahkemeye sevk edilecekleri ifade edildi.

Haber Ara