Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İslami kaynaklara göre 'Kıyamet' Suriye'de mi kopacak?

Suriye'deki iç savaşta taraflar arası anlaşmazlıklarla birlikte savaş günden güne artmaya devam ederken, İslami kaynaklara göre Kıyamet'in Suriye'de kopacağı yönünde...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-23 01:51:55

İslami kaynaklara göre 'Kıyamet' Suriye'de mi kopacak?

Bir hadise göre, kıyamet, Suriye'nin küçük bir kasabasında çıkacak çatışmayla başlayacak. Bu kasabanın adı Dabık. Halep ilinin Azaz ilçesine bağlı bu kasaba aynı zamanda Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlı ordusunun Memlukler'e karşı zafer kazandığı Mercidabık meydan savaşının yapıldığı yer.

AmerikanınSesi.com'da yer alan bilgide; Türk Ordusu, Amerikalı askeri danışmanlar ve Suriyeli muhalifler IŞİD'i temizlemek üzere Dabık kasabasında karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor.

Türk birlikleriyle Suriyeli muhalifler, Amerikan özel birliklerinin danışmanlığında, Suriye'nin içlerine, özellikle de Dabık kasabasına doğru ilerlemeyi sürdürüyor.

İslami kaynaklara göre, “Armageddon” yani dünyanın sonunu getirecek savaş, Türk sınırına 15 km uzaklıktaki Dabık kasabasında ya da yine iki ülke sınırının yakınındaki Al-Amak'ta, Romalılar'a karşı Müslüman zaferiyle başlayacak.

IŞİD, bu ‘Romalı' ordusunu koalisyon ve koalisyonun desteklediği güçler olarak yorumluyor. Bunu propaganda aracı yapan IŞİD, “Dabık” adıyla çıkardığı dergide bu savaşa hazır olduğunu iddia ediyor.

Dini inançlara göre, dünyanın sonunu getirecek savaşta Müslüman ordusunun üçte biri kaçacak, diğer üçte biri öldürülecek, kalan üçte biri ise savaşı kazanacak ve İstanbul'u fethedecek.

ABD ÖZEL KUVVETLERİ ALANDA

Adının açıklanmasını istemeyen bir Pentagon yetkilisi, Amerikan özel kuvvetlerinin, Türkiye ve Suriyeli muhalif grupların Dabık kasabasından 20 km uzaklıkta el-Rai'de, IŞİD'i sınır bölgesinden temizlemek için düzenlediği operasyona destek verdiğini söyledi.

Amerikan güçlerinin bir kaç hafta önce bu görevi üstlenmelerine onay verildi ve Pentagon yetkilisine göre birlikler, Türk ordusuyla hareket ediyor.

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk ordusu ile Suriyeli Arap muhalif savaşçıların sınırda 5 bin kilometrekarelik güvenli bir bölge oluşturmayı planladığını söylemişti.

Türkiye ayrıca sınır bölgesinden Kürt güçleri de çıkarmak istiyor.

Türk yetkililer, Al-Bab'ı IŞİD'den geri almak için Dabık kasabasından harekat başlatmaya hazırlanan Suriyeli muhalifleri destekleyeceklerini belirtiyor.

Amerikalı bir yetkili, Amerika'nın Sesi'ne, Al-Bab'ın IŞİD için yabancı istihbarat merkezi olduğunu kaydetti. Birçok IŞİD'li Menbiç'ten çıkarıldıktan sonra Al-Bab'a gitmek zorunda kalmıştı.

Türk ordusu Al-Bab'ın geri alınması operasyonuna katılmayacak, muhaliflere havadan destek verecek. Amerikan Özel Kuvvetleri ise Suriyeli muhaliflere danışma hizmeti vermek için yakınlarında olacak. Bununla birlikte Amerika Merkez Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Albay John Thomas kesinlikle Amerikan hava yardımı da olacağını kaydetti.

Thomas, “Amerika için büyük çapta bir hava savaşı olacak, biz yardıma ihtiyacı olan güçlere destek için hazırız” dedi. John Thomas, Amerika'nın her zaman bölgede bulunabilecek özel kuvvetleri savunma hakkı bulunduğunu bildirdi.

Bir Savunma Bakanlığı yetkilisi de Amerika'nın halen Menbiç yakınlarında ve Suriye'de diğer bazı bölgelerde özel operasyon güçleri bulundurduğunu doğruladı.

Haber Ara