Dolar

32,3242

Euro

35,0821

Altın

2.308,24

Bist

9.079,97

İslam’dan Hıristiyanlığa geçen mülteci sayısı artıyor

Danimarka’da artan sayıda İran ve Afganistan kökenli Müslüman mülteciler, Hıristiyan dinine geçmek için Danimarka kiliselerine başvuruyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 09:23:35

İslam’dan Hıristiyanlığa geçen mülteci sayısı artıyor

Danimarka televizyon kanalı DR'ın haberine göre, Danimarka'nın Jylland bölgesinde sadece bu ay Farsça konuşan 21 kişinin Hıristiyan dinine geçerek vaftiz edildiği duyuruldu. Jylland bölgesinde küçük bir kasaba olan Holstebro'da ise  yıl başından Nisan ayı sonuna kadar geçen sürede vaftiz olarak Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçenlerin sayısının ise 31 olduğu açıklandı.

Bu yıl içerisinde Danimarka'da Hıristiyan olmak için başvuranların sayısının 300 olduğu, bunlardan 250'sinin ana dilinin Farsça olduğu belirtildi. Danimarka kiliseleri Hıristiyanlığa geçmek isteyen kişiler arasında Farsça konuşanların fazlalığı karşısında vaftiz konusunda bilgilendirici broşürler için ek ödenek ayırdı.

Danimarkalı din araştırmacısı Brian Arly Jacobsen, bu eğilimin diğer İskandinav ülkelerinde de görüldüğünü belirterek ‘‘Bu alandaki araştırmalar yetersiz. Din değiştirme olgusunun arkasında birçok gerekçenin olabileceğini göz ardı etmemek gerekir. Bunlardan biri de bu kişilerin kültürel entegrasyon istekleri olabilir'' diye konuştu.

Haber Ara