Dolar

32,5057

Euro

34,8272

Altın

2.491,29

Bist

9.539,54

İşinin basitliğinden ötürü şirketine dava açtı

Paris'te bir parfüm şirketinde çalışan Frederic Desnard, patronlarının verdiği basit görevleri çok sıkıcı ve basit bulduğu için şirkete tazminat davası açtı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-02 21:32:07

İşinin basitliğinden ötürü şirketine dava açtı

Fransa'nın başkenti Paris'te bir parfüm şirketinde çalışan Frederic Desnard, patronlarının verdiği basit görevleri 'çok sıkıcı ve basit' bulduğu için şirkete tazminat davası açtı. Desnard, çalıştığı parfüm şirketindeki müdürlerinin, kendisine yöneticilik pozisyonuna uygun görevler vermek yerine dört yıl boyunca çok basit ve sıkıcı işler verdiğini söylüyor: "Depresyona girmiştim. Hiçbir şey yapmadığım halde maaşımın ödenmesinden utanıyordum."

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇTI

Bu işlerin kendisini cehenneme düşmüş gibi hissettirdiğini belirten Desnard, bu durumun kendisinde epilepsi, ülser, uyuma sorunu ve ciddi depresyon gibi sağlık problemlerine yol açtığını anlattı.

Nitekim Desnard, sağlık sorunları nedeniyle işinden 7 ay izin almasının ardından 2014'te kovulmuş. Bu nedenle Desnard'ın avukatları parfüm şirketine sağlık sorunları için talep edilen tazminat ve 'ödenmemiş maaşlarını' da içeren 360.000 euro'luk bir dava açmış.

Desnard'ın davası Paris'teki istihdam mahkemesinde görülecek.

DESNARD TEK VAKA DEĞİL

Fransız basını Desnard'ın hikayesini, Fransız mahkeme tarihindeki ilk işinden bunalma davası olarak sunsa da bir Fransız araştırma şirketinde çalışan Jean Claud Delgenes, Fransa'da çalışanların yaklaşık yüzde 30'unun işten bunalmaları nedeniyle 'acı çektiğini' söylüyor.

Europe 1 radyosuna konuşan Delgenes'e göre, iş yerinde bunalmak insanların başka bir şey yapmak için işlerinden ayrılmaya cesaret edememesinden kaynaklanıyor.

Haber Ara