Dolar

32,5311

Euro

34,9490

Altın

2.421,46

Bist

9.722,09

IŞİD, Sina'da bir kasabayı ele geçirdi

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda IŞİD'in Mısır kolu ile Mısır Ordusu arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 19:31:07

IŞİD, Sina'da bir kasabayı ele geçirdi

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

IŞİD'in Mısır kolu Ensar Beytül Makdis ile Mısır Ordusu arasında, El Ariş ve Şeyh Züveyd bölgelerinde bugün sabah saatlerinde başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Bölgede Mısır'ın kara güçleri ağır darbe alırken bölgeye hava saldırıları devam ediyor. Mısır Ordusu'nun havadan vurduğu yerleşim yerlerinde yaşayan siviller ise iki ateş arasında.

Mısır ve İsrail arasındaki anlaşmalara göre Sina'da belirli bir oranda askeri kuvvet bulundurabilen Mısır, bugün öğlen saatlerinde Sina'da F-16'larını kullanabilmek için İsrail'den izin istedi. İsrail'in Mısır'a izin vermesinin ardından ise Mısır Ordusu, bölgeyi beş ayrı bombalı araçla vuran IŞİD'e karşı saldırı başlattı.

Öte yandan, Refah, El Ariş ve Şeyh Züveyd bölgelerinde elektriklerin kesik olduğu belirtiliyor.

IŞİD: KASABADA MISIR ASKERİ BIRAKMAYACAĞIZ

Şeyh Züveyd'in doğu ve kuzeyinin büyük oranda IŞİD kontrolünde olduğu belirtilirken, kasabada bulunan IŞİD üyelerinin kasaba sakinlerine "Bu gece evlerinizden ayrılmayın. Yarına kadar kasabayı Mısır Ordusu'ndan temizleyeceğiz" dediği öne sürülüyor.

IŞİD'in Mısır kolu Ensar Beytül Makdis, saldırıda pek çok hafif ve ağır silah kullanırken saldırının ardından bölgeye yaklaşık dört yüz militandan oluşan bir grubun yerleştiği iddialar arasında.

IŞİD'in Sina bölgesinde yaklaşık üç bin civarında militanının bulunduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan IŞİD'in ele geçirdiği bölge, HAMAS'ın kontrolündeki Gazze ile Mısır arasındaki stratejik alanda bulunuyor.

Haber Ara