Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'IŞİD’le mücadelemizi engellemek için saldırdılar'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Rusya’nın IŞİD’e yönelik operasyonlarını engellemek için saldırdılar' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 14:22:39

'IŞİD’le mücadelemizi engellemek için saldırdılar'

Ajansların haberine göre, Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, “Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne iki havan topu düştüğü bilgisini aldık. Bunlardan biri elçilik bahçesinde bulunan spor alanına düşmüş. Diğeri de rezidans olarak kullanılan binanın çatısına. Allah'a şükür ölen ya da yaralanan yok.” dedi.

Eylemin IŞİD ve diğer örgüt ile mücadele edenleri korkutmaya yönelik olduğunu savunan Lavrov, “Terör ve aşırılıklarla mücadele edenlerin zafer kazanmasını engellemeye çalışıyorlar.” eleştirisi getirdi.
Rus bakan saldırının aydınlatılması için Suriye hükümeti ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

ABD silahları örgütlerin elinde

ABD'nin muhalefeti silahlandırmak için bölgeye ulaştırdığı mühimmatı hatırlatan Lavrov, buradan önemli bir kısmın örgüt eline geçmiş olabileceğini iddia etti.

Suriye'de 'terör'le mücadele koordinasyon tekliflerinin ABD'nin reddettiğini vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanı, “Biz Rusya ve ABD arasında havada herhangi bir kaza olmaması için iletişim kurulması konusunda anlaştık. Ancak bir adım öteye giderek koordinasyon sağlayamıyoruz. Amerikalı ortaklarımız terör örgütü IŞİD'e yönelik gerçek bir koordinasyonu reddediyor.” açıklamasında bulundu.

Haber Ara