Dolar

32,5962

Euro

34,7568

Altın

2.495,83

Bist

9.524,59

'IŞİD'in üst düzey ismi ve eşi öldürüldü' iddiası

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, IŞİD'in Batılı ülkelerde saldırı planlayıcılarından olduğu ileri sürülen üst düzey yetkili Ebu Saad el Sudani ile eşinin nisan ayında Suriye’deki hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 11:04:28

'IŞİD'in üst düzey ismi ve eşi öldürüldü' iddiası

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, IŞİD'in dış ülkelerde saldırı planlayıcılarından biri olduğu iddia edilen üst düzey yetkilisi ile eşinin, Amerikan güçlerinin Suriye'de önceki ay düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Bakanlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, IŞİD'in ABD, İngiltere ve Kanada'da saldırı planlayıcılarından olduğu ileri sürülen Sudan asıllı Ebu Saad el Sudani'nin 22 Nisan'da Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti.

Ebu İsa el Amriki olarak da bilinen Sudani'nin aynı zamanda örgüte savaşçı kazandırılmasında da önemli bir figür olduğunu dile getiren Cook, Sudani'nin eşi Avustralyalı Şadi Cabir Halil Muhammed'in de saldırıda öldürüldüğünü ifade etti.

Cook, El Sudani ve eşinin öldürülmesinin, örgütün savaşçı toplamasına ve dış ülkelerde saldırılar gerçekleştirmesine yönelik planlarına darbe vuracağını kaydetti.

Haber Ara