Dolar

32,5013

Euro

34,7638

Altın

2.478,98

Bist

9.542,02

IŞİD'in kaçırdığı Türk askeri ile ilgili yeni gelişme

Rusya'nın IŞİD'e karşı yaptığı hava operasyonlarından sonra, IŞİD'in kaçırdığı Türk askeri Serter Taş'ın yerinin değiştirildiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 09:53:44

IŞİD'in kaçırdığı Türk askeri ile ilgili yeni gelişme

Sputnik'in haberine göre, Rusya'nın IŞİD'e yönelik yoğun hava saldırılarından sonra IŞİD'in Suriye'de kaçırdığı Türk askeri Serter Taş'ın yerinin değiştirildiği öğrenildi. Taş, daha önce Rakka cezaevinde tutuluyordu.

MİT, TEMASA GEÇMİŞTİ

Edinilen bilgilere göre IŞİD, Rus savaş uçaklarının Suriye'deki mevzilerine yönelik bombardımanı nedeniyle bazı tedbirler almak zorunda kaldı. Örgüt, bu kapsamda 1 Eylül'de kaçırdığı ve Rakka cezaevine tuttuğu 21 yaşındaki Taş'ın yerini değiştirdi. Türkiye'deki IŞİD militanlarıyla takasta kullanılmak istediği Taş'ın yer değiştirme işlemi güvenlik gerekçesiyle büyük bir gizlilik içinde yürütüldü. Taş, Rakka'nın Mansura ilçesindeki cezaevine götürüldü. Türkiye'de tutuklu bulunan IŞİD militanlarının serbest bırakılması ve Ankara hükümetinin, örgüte yönelik hava operasyonlarını durdurması için 1 Eylül'de saldırı düzenlemiş, saldırıda bir Türk askerini öldürmüş ve bir asker de kaçırılmıştı. Taş'ın IŞİD tarafından kaçırıldığına yönelik haberin ardından MİT, askerin kurtarılması için örgütle temasa geçmişti.

RUSYA: OPERASYONLAR ARTACAK

Rusya Genel Kurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Rusya'nın, Suriye'deki hava operasyonlarını artıracağını söyledi. Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Kartapolov, Rus savaş uçaklarının Suriye'de 60'tan fazla uçuş gerçekleştirerek, IŞİD'e ait olduğu ileri sürülen 50 hedefi vurduğunu ifade etti. Kartapolov, "Hava operasyonlarımıza sadece devam etmeyeceğiz, aynı zamanda şiddetini de artıracağız" dedi.

Haber Ara