Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

IŞİD'in iki numaralı adamı öldürüldü

IŞİD'in Afganistan'daki iki numaralı adamı olarak bilinen Gul Zaman ABD güçlerinin İnsansız Hava Aracı (İHA) ile düzenlediği saldırıda öldüğü belirtildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 18:10:40

IŞİD'in iki numaralı adamı öldürüldü

Afganistan İstihbarat Teşkilatı'ndan (NDS) yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki Nangarhar kentinin Açin ilçesinde düzenlenen hava saldırısında, IŞİD'in Afganistan Sorumlusunun Yardımcısı Gul Zaman öldürüldü.

ABD'nin İHA saldırısını dün gerçekleştiğini açıklayan istihbarat teşkilatı yetkilileri, bu saldırıda 6 IŞİD militanlarının de öldüğünü belirtti.
Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ahmad Ziya Abdulzai, dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Açin ilçesinde ABD'nin insansın hava aracının iki saldırısında 49 militanın öldüğünü söylemişti.

Sözcü Abdulzai, "Saldırılar militanların bir toplantı için bir araya geldiği sırada düzenlendi. İlk saldırıda 12 militan, ikinci saldırıda 37 militan öldü. Saldırılar dün öğleden sonra meydana geldi" demişti.

Son iki ayda Afganistan'ın doğu bölgesinde IŞİD'in faaliyetlerinin arttığı, örgütün sık sık Taliban ile çatışmaya girdiği belirtiliyor. Afgan hükümeti, IŞİD ile mücadele etmek için planlı çalıştığını ve örgütün ülke için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara