Dolar

32,5699

Euro

34,9505

Altın

2.427,08

Bist

9.722,09

'IŞİD'in çıktığı alanlara PYD yerleştirilirse...'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Rakka Rakkalılarındır' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 11:23:15

'IŞİD'in çıktığı alanlara PYD yerleştirilirse...'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin şunları söyledi:

"Rakka'yı DEAŞ'tan temizlerken, aşağı yukarı yüzde 95 Arap olan bir şehirden bahsediyoruz, DEAŞ'tan alalım diyerek buranın etnik yapısını değiştirmeyelim, bir başka terör grubunu oraya sokmayalım. Bizim tezimiz o. Rakka Rakkalılarındır. Gelsinler, uluslararası koalisyon veriyorsa desteğini versin, oradaki ılımlı muhalefetle birlikte bu operasyonlar yapılsın. Böyle olursa Türkiye de bu operasyona destek vereceğini her vesileyle dile getiriyor. Ama 'Biz böyle yapmayacağız, oradan DEAŞ'ı çıkarırken yerine PYD'yi koyacağız' derseniz Türkiye buna asla izin vermez. Operasyonda yer almayız."

"HASSASİYETLERİMİZİ VURGULUYORUZ"

Kurtulmuş, her vesileyle Türkiye'nin kırmızı çizgilerini ifade ettiklerini, Amerikalılar ve Ruslarla bu meseleyi konuştuklarını, meselenin kalıcı bir barışın sağlanacağı operasyonlar yapmak olduğunu dile getirdi.

"BU SEVDADAN VAZGEÇİN"

"Devam ediyoruz" denilirse ABD ve Rusya'nın çatışma noktasına geleceğini ifade eden Kurtulmuş, çözüm için herkesin, "Sahada ben şu örgütü destekleyeyim, sahada biraz mesafe kazanayım, sonra masada o örgüt üzerinden kendi lehime bir barış süreci yürütürüm" sevdasından vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.

Haber Ara