Dolar

32,5213

Euro

34,9195

Altın

2.422,67

Bist

9.722,09

IŞİD ile asker arasında metreler var

Gaziantep'in karşısında bulunan Cerablus'un Suriye tarafına, kontrolü ele geçiren IŞİD mayın döşeyip hendek kazdı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-29 16:03:26

IŞİD ile asker arasında metreler var

Karkamış Belediye Başkanlığı binası ve Karkamış Sınır Kapısı'nın 20 metre uzağındaki Suriye tarafına kamyonetle gelen 3'ü kadın 7 IŞİD militanı, ilk olarak yer tespiti yaptı.

 

Grup, daha sonra sınır hattında nöbet tutan askerlerin önünde belirledikleri yerlere mayın döşedi.

Silahlı oldukları görülen IŞİD'liler, sınır hattındaki bazı evlerin yanına ise hendek kazdı. Türkiye tarafından çıplak gözle görülen yaşanan bu gelişmeler üzerine sınır hattındaki güvenlik güçleri teyakkuza geçti.

SINIRDA IŞİD İLE TÜRKİYE BAYRAĞI YAN YANA

Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış İlçesi'ndeki sınır kapısın ile hemen karşısındaki Suriye'nin Cerablus ilçesinde Türkiye ile IŞİD bayrağı 30 metre mesafede dalgalanıyor. 30 metre aralıklı bayraklar görenleri şaşırtırken, sınır hattında güvenlik önlemleri ise en üst seviyede tutuluyor.

 

Karkamış'ın hemen karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı 17 bin nüfuslu Cerablus ilçesi iç karışıklığın ardından 2012 yılında muhalif güçlerin eline 2014 yılının ilk günlerinde ise IŞİD denetimine geçti. IŞİD denetimine geçmesinin ardından Türkiye, güvenlik gerekçesiyle Karkamış Sınır Kapısı'nı kapattı.

"IŞİD SINIRA HENDEK KAZIYOR"

Al Jazeera Türk bugün bir haberinde IŞİD'in Türkiye yönünden gelecek olası bir saldırı için önlem almaya başladığını duyurmuştu. Habere göre Halep kırsalında IŞİD'e karşı oluşturulan Ortak Operasyon Odası (Gurfet el Ameliyye) eski komutanlarından ve aynı zamanda Al Baz Tugayları'nın komutanı olan Mahmut Hasan, IŞİD'in Türkiye sınırına yakın bölgede kontrolü altındaki tüm köylerin etrafına 4 metre derinliğinde ve 2,5 metre genişliğinde hendekler kazdığını açıklamıştı.

Haber Ara