Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

IŞİD: Halifenin aslanları Mısır'ı vurdu

Mısır'da 2013 yılında gerçekleşen darbenin ardından güvenlik durumu oldukça kritik bir hal aldı. IŞİD'in Mısır kolu, Sina'da Mısır Ordusu'na düzenlenen saldırıyı internet üzerinden yaptığı açıklamayla üstlendi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 17:29:04

IŞİD: Halifenin aslanları Mısır'ı vurdu

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

Mısır'ın Sina bölgesindeki güvenlik durumu, 2013 yılındaki darbeden bu yana gittikçe kötüleşiyor. Mısır'ın Sina bölgesinde Mısır Ordusu'na yönelik saldırıların bilançosu ise gittikçe ağırlaşıyor.

Daha önce El Kaide'ye bağlı hareket eden Ensar Beytül Makdis Hareketi'nin IŞİD'e katılmasının ardından IŞİD Sina bölgesini "Sina Vilayeti" olarak isimlendirmiş ve Sina'daki üyelerine bölgedeki Mısır Ordusu hedeflerine saldırmaları talimatını vermişti. Sina bölgesinde beş ayrı noktaya eşzamanlı bombalı araç saldırısı düzenlenirken, Mısır Ordusu'nun açıklamasına göre saldırılarda 36 Mısır askeri ve sivil hayatını kaybetti. Öte yandan Mısır Ordu Sözcüsü de yaptığı açıklamada sayıları 70'i bulan saldırganla çatışmaya girildiğini ve 38 saldırganın Ordu tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

"IŞİD, MISIR ORDUSU'NA AİT ZIRHLI ARAÇLARI ELE GEÇİRDİ"

IŞİD'in Mısır kolu Ensar Beytül Makdis, sosyal medya hesaplarından saldırıyı üstlenirken görgü tanıkları, bölgede çok daha fazla noktaya saldırıldığını öne sürdü. Mısır Ordusu'na ait çok sayıda zırhlı aracın IŞİD'in Mısır kolu tarafından ele geçirildiği de iddialar arasında.

IŞİD'in Mısır kolu Ensaru Beytül Makdis, Twitter hesabından saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

GAZZE - MISIR - İSRAİL ÜÇGENİNDE GÜVENLİK KRİZİ

El Ariş ve Şeyh Züveyd bölgelerine yapılan IŞİD saldırıları ise IŞİD açısından oldukça stratejik hedefler. El Ariş ve Şeyh Züveyd bölgeleri Mısır'ın Gazze sınırında yer alıyor ve aynı zamanda Sina - Gazze - İsrail üçgenine açılıyor. Geçtiğimiz günlerde IŞİD, Suriye'de yaptığı bir açıklamayla HAMAS ve El Fetih'e de saldıracağını duyurmuş ve Filistinli örgütlere savaş ilan etmişti. IŞİD'in bölgede güçlenmesinin Refah - El Ariş arasında HAMAS ile IŞİD arasında gerginliğe yol açması ihtimal dahilinde.

IŞİD, saldırıyı üstlendiği açıklamada ise "Halife'nin Sina Vilayeti'ndeki aslanları, Mısır Ordusu'na ait merkezlere ve kontrol noktasına düzenledikleri saldırılarla 50'den fazla Mısır askerini başardılar" ifadelerine yer verdi.

IŞİD'in açıklamasında saldırılarda hem bombalı araçların hem de ağır ve hafif silahların kullanıldığı kaydedildi. Saldırılarda RPG tipi roketatarların, çeşitli kalibrede havanların ve hava savunma silahlarının kullanıldığı da belirtildi.

Haber Ara