Dolar

32,7453

Euro

34,7764

Altın

2.506,99

Bist

9.524,59

IŞİD’e 2 bin dolara adam buluyordu

Adana’da IŞİD’e 2 bin dolar karşılığında militan buldan iki kişi tutuklandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 10:29:31

IŞİD’e 2 bin dolara adam buluyordu

Edinilen bilgiye göre, olay, Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi'nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Yeşilbağlar Mahallesi'nde H.K. (43) ile M.Ö.'nün (39) IŞİD'e 2 bin dolar karşılığında çok sayıda milat bulup sınırdan kaçak yollarla Suriye'ye götürdüğü istihbaratını aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis şafak vakti özel harekat, çevik kuvvet polisinin de katılımıyla yaklaşık 100 polisle 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyonda IŞİD'e militan temin ettiği iddiasıyla H.K. ile M.Ö. gözaltına aldı.

Zanlılar emniyette sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılar kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına gülmeleri dikkat çekti. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan H.K. ve M.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan çalışmada, zanlıların çok büyük miktarda paralar vaat ederek Adana'da işi olmayan, hayattan bir beklentisi bulunmayan özellikle uyuşturucu bağımlılarını seçerek Suriye'ye götürdükleri, savaşa giden bu şahısların da IŞİD'in ele geçirdiği köyleri ganimet adı altında yağmalayarak mal sahibi olduğu, IŞİD'den ise aylık bin dolar savaş karşılığı para aldıkları ortaya çıktı.

Haber Ara