Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

IŞİD destekçisi ABD'li gence hapis

ABD'nin Virginia Eyaleti'nde 17 yaşındaki bir genç, IŞİD'e sosyal medya üzerinden maddi destek sağlama suçundan hapis cezasına çarptırıldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-29 04:06:45

IŞİD destekçisi ABD'li gence hapis

Ajansların haberine göre; ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Virginia Eyaleti'nin 17 yaşındaki sakini Ali Şükrü Emin, Twitter üzerinden IŞİD'e ve yandaşlarına tavsiyeler verdi ve maddi destek sağladı.

Gencin, IŞİD'in finansmanını gizlemek için sanal para bitcoin'leri kullanma mekanizmasını önerdiği ve militanların Suriye'ye sızması için çeşitli seçenekler ürettiği ifade edildi.

ÖBÜR OYU GÖZETİM ALTINDA TUTULACAK

Twitter üzerinden örgüte katılımı teşvik ettiğini itiraf eden Emin, Ocak 2015 tarihinde 18 yaşındaki ABD vatandaşı Reza Niknejad'ın IŞİD'e katılması için Suriye'ye gidişini organize ettiğini de kabul etti.

Emin'in şüpheli davranışı okul idaresinin dikkatini çekmiş, idare, gencin şüpheli davranışlarını güvenlik güçlerine bildirmişti.

Mahkeme kararına göre, Emin, 136 ay hapis cezasının yanı sıra cezaevinden çıktıktan sonra ömür boyu gözetim altında tutulacak ve internet faaliyetleri izlenecek.

ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında, "Bugünkü mahkeme kararı, sosyal medyayı IŞİD'e destek ve kaynak sağlamak için kullananların, IŞİD saflarında eline silah almak için Ortadoğu'ya gidenler gibi büyük bir titizlikle tespit edilerek takip edileceğini gösteriyor" denildi.

Haber Ara