Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

IŞİD dergisi katliamın sinyallerini verdi mi?

IŞİD'e ait derginin çıkan son sayısında intihar eylemlerine genişçe yer veriliyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 06:09:15

IŞİD dergisi katliamın sinyallerini verdi mi?

Ankara'da yaşanan katliamın bir numaralı faili olarak IŞİD örgütü işaret edilirken, örgüte ait Konstantiniyye dergisinin 3. sayısında yer verilen intihar eylemleri konusu gündeme geldi. Söz konusu dergide yer alan yazıların çoğunda intihar eylemlerine yönelik yazılara rastlanılması 'Ankara'daki eylemin sinyalleri verilmiş miydi sorularını tartışmaya açtı.

Cumhuriyet'teki habere göre; Ankara'daki bombalı saldırıda IŞİD üzerinde durulurken, örgütün Kostantiniyye dergisinin 3. sayısından intihar saldırılarıyla ilgili yazıların olduğu ortaya çıktı.

İslam Devleti Al-Hayat Medya Merkezi' tarafından hazırlanan derginin, 15 Eylül'de PDF formatında çıkan son sayısında, istişhadi operasyonların yani intihar eylemlerinin caizliği ve fazileti kapağa taşındı. Dergide, intihar eylemlerine ilişkin yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Bir Müslümanın çok sayıdaki kafirlerin içine, helak olacağını bildiği halde tek başına onlara saldırması caizdir. Onların günümüzdeki bu ameliyeleri bilmemelerinin sebebi; bu amelin yeni bir amel oluşu değil, bilakis günümüzdeki teknoloji, patlayıcı, silah ve tekniklerin o günde olmadığındandır.”

Haber Ara