Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

IŞİD, Almanya’da ilk kez bir saldırıyı üstlendi

IŞİD, Almanya’da ilk kez canlı bomba eylemi gerçekleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 19:34:59

IŞİD, Almanya’da ilk kez bir saldırıyı üstlendi

Almanya'da büyük sarsıntıya yol açan canlı bomba saldırısı pazar akşamı saat 22.00 sıralarında Ansbach kentinde meydana geldi. Görgü tanıkları, saldırganın konser alanına girmek için kapıdaki görevlilerle tartıştığını, izin verilmeyince de sırt çantasındaki bombayı patlattığını anlattı. Patlamayla birlikte büyük bir gürültü koparken, çevreye metal parçaları yayıldı. Saldırgan olay yerinde öldü, 4'ü ağır, 16 kişi yaralandı. Canlı bomba saldırısını, IŞİD üstlendi.

Saldırganın hedefi, konser alanında bulunan 2 bin müzikseverin arasında kendisini havaya uçurmak olduğu ortaya çıktı. Ancak hedefine ulaşamadı. Bileti olmadığı için alana alınmayan IŞİD militanı, girişte kendisini havaya uçurunca büyük bir faciadan dönüldü. Polis, saldırganın patlattığı bombanın çok sayıda can kaybına yol açabilecek türden olduğunu bildirdi. Polis cep telefonunda yaptığı incelemede, IŞİD'e ait mesaja ulaştı. Saldırganın sosyal medya hesabında IŞİD propagandası yaptığı da tespit edildi.

POLİSTE DOSYASI VAR

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, “27 yaşındaki Suriyeli saldırgan 2014 Temmuzu'nda Almanya'ya gelmiş. Bir ay sonra iltica başvurusunda bulunmuş. Aynı yılın Aralık ayında da iltica başvurusu, 2013 yılında Bulgaristan'da sığınma başvurusu kabul edildiği için reddedilmiş” dedi. Saldırganın sınır dışı edilmeyi beklediği ve kısa süreli geçici ikamet izninin olduğu da açıklandı. Suriyeli canlı bombanın psikolojik sorunları bulunduğu ve tedavi gördüğü de öğrenildi. Suriyelinin daha önce iki kez intihara teşebbüs ettiği ancak her ikisinde kurtarıldığı öğrenildi. Ansbach polisi, Suriyeli mültecinin uyuşturucu suçlarına bulaştığı ve poliste dosyası bulunduğunu da açıkladı.

Haber Ara