Dolar

32,4848

Euro

34,9412

Altın

2.430,38

Bist

9.811,64

IŞİD, ABD ve Rusya'ya 'cihad' ilan etti

IŞİD, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara çağrıda bulunarak Rusya ve ABD vatandaşlarına karşı cihat ilan etti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 04:20:50

IŞİD, ABD ve Rusya'ya 'cihad' ilan etti

Rusya'nın Suriye'de IŞİD'e yönelik hava saldırılarının başlatmasının ardından bölgedeki gündem de ısınmaya başladı. IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, dünyadaki İslam gençliğine çağrıda bulunarak Rusya ve Amerikalılara karşı savaşmalarını istedi.

Ajansların Reuters'a dayandırdığı habere göre; IŞİD'in sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, tüm dünyadaki İslami gençliği, Müslümanlara karşı 'Haçlı Seferleri düzenleyen' Rus ve Amerikalılara karşı cihada çağırdı.

IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, internette yayınlanan 40 dakikalık videoda, Rus Ortodoks Kilisesi'nin Suriye'deki hava operasyonunun 'kutsal savaş' olduğunu söylediğini iddia etti. 

Adnani'nin ifadeleri, IŞİD'in Rusya'ya yönelik tehdit içeren ilk resmi açıklaması oldu.

Rusya'yı ABD'nin müttefikleri arasında sayan Adnani, temel hedef olarak gösterdiği ABD'nin Avustralya, Türkiye, Rusya ve İran'ın desteğini almak istediğini söyledi.

'ABD'NİN ÇÖKÜŞÜ KAÇINILMAZ'

Amerikalıların kendilerini zayıf hissettiklerini belirten Adnani, IŞİD'in ise günden güne güçlendiğini belirterek, ABD'nin çöküşünün kaçınılmaz olduğunu kaydetti. 

Konuşmasının büyük kısmını IŞİD'e karşı savaşan muhalefet gruplarına ayıran Adnani, bu grupların IŞİD'e karşı mücadelesinin 'boş iş' olduğunu söyledi.

IŞİD sözcüsü ayrıca Suriye'den Avrupa'ya kaçan mültecilere de değindi. Adnani, onların 'cihat topraklarından kafirlerin ülkelerine' gitmeye çalışan zavallı insanlar olduğunu ifade etti.

 

Haber Ara