Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İranlı yetkili: Filistin'i ulusal çıkarlarımız için destekliyoruz

Hamaney'e bağlı Özel Denetleme Ofisi Başkanı Nuri, İran'ın, Filistin'i kendi ulusal çıkarları nedeniyle desteklediğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 14:25:19

İranlı yetkili: Filistin'i ulusal çıkarlarımız için destekliyoruz

İran'ın dini lideri Ali Hamaney'e bağlı Özel Denetleme Ofisi Başkanı ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) üyesi Ali Ekber Natık Nuri, İran'ın, Filistinlilere yaptıklarını iddia ettiği yardımın, kendi ulusal çıkarları için olduğunu söyledi.

Reformistlere yakınlığıyla bilinen entekhab.ir haber sitesine göre, başkent Tahran'daki İmam Hasan Mücteba Medresesi'nin öğrenim yılı açılış töreninde konuşan Nuri, “Filistinliler için, 'onlar Müslüman Kardeşler'den veya Sünnidirler deyip de yardım etmeyelim' demeyelim. Önce onlar Müslümandır. Daha sonra, onlar bizim ulusal çıkarlarımız doğrultusunda İsrail'e karşı koyuyorlar. Eğer İsrail'i bir şey meşgul etmezse, İsrail bizim kapımıza dayanır” dedi.

Suriye'de savaşılmasına karşı çıkan ve “Suriye veya Filistin'in bizimle ne alakası var” diyen İranlıları da eleştiren Nuri, bu gibi kimselerin dini ve siyaseti yeteri kadar anlamadıklarını savundu.

Ekonomik kriz nedeniyle işsizliğin arttığı İran'da, gerekli yatırımların yapılmaması ve ülke sermayesinin Suriye, Irak, Lübnan, Yemen ve Filistin gibi ülkelere aktarılması eleştirilere yol açıyor.

 

Haber Ara