Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

İran: Türkiye'nin yaptıklarını unutmayız

İran'ın Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, görevinin sona ermesi nedeniyle büyükelçilikte verdiği veda resepsiyonunda Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-13 11:33:41

İran: Türkiye'nin yaptıklarını unutmayız

Haber7'de yer alan habere göre: İran'ın Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, görevinin sona ermesi nedeniyle gazetecilere büyükelçilikte bir veda resepsiyonu verdi.

Veda resepsiyonunda konuşan Büyükelçi Bikdeli, ''Yaptırımların olduğu dönemde bile 23 milyar dolar bir ticaret hacmini tecrübe ettik. 35 milyar dolarlık ticaret hacmi ulaşılabilir bir rakamdır. Tahkim sonuçlandı. Bundan sonra enerji alanındaki işbirliğimiz hızlanarak devam edecek. Yaptırımlar döneminde Türkiye, İran halkının yanında yer aldı. Bunu unutmayacağız. Bir an önce harekete geçmeniz ve bu büyük pazarı rakiplerinize kaptırmamanız lazım'' dedi.

İSRAİL ELEŞTİRİSİ

Büyükelçi Alireza Bikdeli, soru üzerine diplomatik bir dille Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerini düzeltmemesi gerektiğini de söyledi. Bikdeli, Suriye'de terör örgütü PYD'nin faaliyetleri konusunda ise Türkiye'nin endişelerini anladıklarını dile getirdi. Bikdeli, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerden ise tedirgin olmadıklarını ifade etti.

Haber Ara