Dolar

32,5147

Euro

34,9071

Altın

2.435,73

Bist

9.795,85

İran, tazminat için BM'ye başvurdu

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin tazminat gerekçesiyle İran paralarına el koymasıyla ilgili BM Genel Sekreteri'ne bir mektup gönderdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-29 15:23:00

İran, tazminat için BM'ye başvurdu

Dünya Bülteni'nin haberine göre; İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'nin iki milyar dolar değerinde İran mal varlıklarına el koymasıyla ilgili BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon'a mektup gönderdi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif'in Ban-Ki Moon'a yazdığı mektubun satır başları şöyle:

"ABD'de yürütme erki yasadışı olarak İran'ın malı varlıklarını donduruyor. Bunun izinden giden ABD'nin yasama erki de ülkemizin mal varlıklarına el koymak için gereken yasaları onayladıktan sonra yargı erki boş ve dayanıksız delillerle İran'ın mal varlıklarına el koymaya hüküm veriyor. New York'taki bir mahkeminin verdiği hüküm ABD'deki yargı sisteminin ne kadar sahte olduğunu halihazırda gösteren bir örnek teşkil ediyor. Bu hüküme göre, İran'ın hayatını kaybedenlerin ailelerine birkaç milyar dolarlık para ödemesi gerekiyor. Amerikalı yargıç tüm gerçeklere ayrkırı olarak sözü edilen terör saldırılarında İran'ın teröristlere destek verdiği ileri sürüyor. Sözde bir mahkeme tarafından öne sürülen bu tür dayanaksız iddialar ABD hükümeti ve kongresinin yaptığı araştırmalarla bile çelişkilidir. Terör saldırılarının asıl faillerini temize çıkaran mahkeme kendisi bile terör mağduru olan ve terör örgütleriyle mücadelede ülkelerin en başında gelen İran'ı suçlamaktadır. Aslında İran halkına karşı yürüttüğü düşmanca politikalar nedenilye tazminat ödemesi gereken ülke ABD'dir."

ZARİF: O PARALARI ALACAĞIZ

New Yorker dergisine röportaj veren Cevad Zarif, ABD yargısının itibarını kaybettiğini söylemişti. Cevad Zarif, "İran'ın iki milyar dolarlık mal varlığına el koyan ABD yargı sistemi artık adaletten bahsedemez. Bu karar ABD yargı sisteminin yerlerde sürünmeye başladığının göstergesidir." dedi. Zarif, adaletsizce el konulan paralarını, ABD'den mutlaka geri alacaklarını vurgulamıştı

Haber Ara