Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

İran: Suudilerden intikamımızı alacağız

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Muhammed Ali Caferi, “Suudi’ye tepkimiz çok güçlü olacaktır. Sadece talimat bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 10:21:40

İran: Suudilerden intikamımızı alacağız

Rudaw'da yer alan habere göre, General Muhammed Ali Caferi, Hatemul Enbiya Deniz Üssü'nde yaptığı konuşmada, Mina'da yaşanan facia karşısında Suudi Arabistan'a “hızlı ve zor” bir tepki göstereceklerini söyledi.

Bu olayın intikamının Suudi'den alınacağını söyleyen Caferi, “İran İslami Cumhuriyeti dini liderinin bütün talepleri yerine getirilecektir. Sadece dini liderin talimatını bekliyoruz” dedi.

Suudi Arabistan'ı ‘Ebu Leheb'e benzeten Muhammed Ali Caferi, Suudi Kralı ailesinin İslam dünyasına ihanet ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Suudi, Yemen halkını yok ediyor, Suriye'de halkı yerinden ediyor, Bahreyn halkına baskı uyguluyor, Irak'ta etnik ve dini baskı uyguluyor, bölgede terörizme destek vererek kaos yaratıyor. Bölge halkı sıkılmıştır ve söz konusu rejimin Müslümanların öfkesi içinde erimesine az kaldı.”

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Mina'da izdihamda ölen İranlı hacılara ilişkin, "Bizim bu olayda kullandığımız dil, kardeşlik ve edep diliydi. Eğer gerekirse İran güç dilini de kullanacaktır" demişti.

Suudi Arabistan'ı sert bir dille eleştiren Ruhani, "Eğer bu olayda bazı görevlilerin kusurlu olduğu belirlenirse, bilinsin ki biz hiç bir şekilde hacılarımızın kanından vazgeçmeyeceğiz" ifadesini kullanmıştı.

Haber Ara