Dolar

32,4930

Euro

34,6021

Altın

2.499,28

Bist

9.548,09

İran: Seçim olsa Esed daha fazla oy alır

Ali Ekber Velayeti, İran’ın Suriye’nin içişlerine yönelik her türlü müdahalesine karşı olduğunu belirterek, Suriye halkı ve devletine yönelik desteklerin devam edeceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 15:14:48

İran: Seçim olsa Esed daha fazla oy alır

İsna'nın haberine göre, Velayeti,  dün Tahran'da Lübnan partilerinin temsilcisi Bestam el'Haşim ve Lübnanlı bir grup üniversite hocası ile görüşmesinde, Irak ve Suriye'deki örgütlerinin   batılı ülkeler tarafından ve aynı zamanda bölgede bazı ülkelerin  yardımıyla   oluşturulduğunu söyledi.

Velayeti, düşmanların Suriye devlet başkanı Beşar Esed'ın iktidardan uzaklaşmasına dair isteklerine karşı çıkarken,  2014'de  Cumhurbaşkanlığı seçiminin olduğunu ve Beşar Esed'ın   halk tarafından tekrar Suriye cumhurbaşkanı olarak seçildiğini  belirterek, „BM gözetiminde bir seçimin yapılması halinde Beşar Esed kesinlikle daha da fazla oy alır“ dedi.

Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, batılılar ve bazı  bölge ülkelerinin Beşar Esed'a karşı çıkmalarının sebebinin, onun Suriye halkına sahip çıkması ve destek vermesi olduğunu söyledi.

Suriye'nin geleceğine Suriye halkının kendi hür iradesiyle  karar vermesi gerektiğine inandıklarını  söyleyen Velayeti, başka ülkelerin Suriye'nin içişlerine müdahalesine karşı olduklarının altını bir kez daha çizdi.

Haber Ara